suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Nuorten palvelujen sosiaalityö

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Alue

Vantaa
Palvelun kielet suomi, ruotsi

Nuorten sosiaalityö palvelee 18-24 -vuotiaita nuoria Sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen palvelupisteissä.

Nuorten sosiaalityö palvelee 18-24 -vuotiaita nuoria alueellisissa Sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen palvelupisteessä.

Kun elämäntilanne vaatii yksilöllistä palvelutarpeen arviointia ja suunnitelmallista työskentelyä, voi varata ajan sosiaalityöntekijältä. Sosiaalityöntekijän kanssa voi pohtia elämäntilannetta ja tulevaisuutta, etsiä uusia näkökulmia ja ratkaisuvaihtoehtoja eri elämänalueiden muutosta vaativiin asioihin kuten esimerkiksi asuminen, koulutus, työ/työttömyys, terveys ja sosiaaliset suhteet.

Sosiaalityöntekijältä saa tietoa muista nuorten palveluista. Omien tarpeiden ja toiveiden pohjalta tehdään yhteistyötä ja tarvittaessa ohjataan muiden yhteistyökumppaneiden palveluihin. Näitä ovat muun muassa asumisneuvonta, koulutukseen ja työllistymiseen liittyvät palvelut, talous- ja velkaneuvonta, terveysasemat ja päihdepalvelut.

Sosiaalityöntekijältä saa neuvontaa ja ohjausta myös toimeentuloon liittyvissä kysymyksissä. Sosiaalityöntekijä tekee tarvittaessa nuoren kanssas sosiaalityön suunnitelman, jossa otetaan huomioon taloudellinen tilanteesi. Sosiaalityöntekijät työskentelevät yhteistyössä toimeentulotuen hakemuksia käsittelevien etuuskäsittelijöiden kanssa ja tekevät tarvittaessa harkintaa vaativia toimeentulotukipäätöksiä.


Kenelle ja millä ehdoin

Nuoret


Palvelun toteuttaa: 
Vantaan kaupunki