suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Nuorten avohuollon ohjaus

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Nuorten avohuollon ohjaus on palvelu naantalilaisille alle 18-vuotiaille nuorille sekä lastensuojelun jälkihuollossa oleville alle 21-vuotiaille aikuisille. Nuorten avohuollon ohjaus on sosiaalityöhön kuuluvaa asiakastyötä syrjäytymisen ennaltaehkäisemiseksi. Työskentelyn aloittaminen perustuu lapsiperheiden sosiaalityön arviointitiimin tai sosiaalityöntekijän päätökseen.

Nuorten avohuollon ohjaajat tukevat nuorta elämän eri osa-alueilla sekä antavat tukea ja ohjausta elämänhallintaan. Tuen tarve voi liittyä mm. koulunkäyntiin, murrosikään, päihdeasioihin, perhetilanteeseen tai itsenäistymiseen.

Työskentely on suunnitelmallista, tavoitteellista ja se on jaettu neljään vaiheeseen:

- kartoitusvaihe

- työskentelyvaihe

- seurantavaihe sekä

- lopetus

Työskentelyn kesto riippuu nuoren kokonaistilanteesta.

Tapaamiset järjestetään toimistolla, kotikäynnillä, koulussa tai arjen eri toimintaympäristöissä. Tapaamisissa voidaan käyttää erilaisia lomakkeita ja menetelmiä, esimerkiksi itsenäistyvän nuoren roolikartta, verkostokartta tai valokuva- ja tunnekortteja.

Avohuollon ohjaajat antavat tietoa nuorten palveluista. Keskeistä työskentelyssä on nuoren myönteisen kasvun ja kehityksen tukeminen.

Toimi näin

Ota yhteyttä Naantalin kaupungin lapsiperheiden sosiaalityön arviointitiimiin (vastaava perheohjaaja ja sosiaalityöntekijä) tai asuinalueesi sosiaalityöntekijään ja -ohjaajaan, jos koet nuoren tarvitsevan nuorten avohuollon ohjaajien palveluja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 18-vuotiaille nuorille sekä lastensuojelun jälkihuollossa oleville alle 21-vuotiaille aikuisille.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 7.10.2020