suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tuusniemen kunta

Nuorisoyhdistysten ja nuorisoryhmien tuki ja avustukset

  • Palvelu
  • Tuusniemi
  • Julkinen palvelu

Toiminta-avustuksia myönnettäessä painotetaan lapsi- ja nuorisotyötä, Tuusniemellä tapahtuvaa toimintaa ja avustuksen suhdetta järjestön muuhun varainhankintaan. Kohdeavustuksen kohteen on oltava jotain uutta toimintaa, jonka tarve on ilmennyt varsinaisen toiminta-avustuksen hakuajan jälkeen.

Nuorisoyhdistysten ja -ryhmien tukea saadakseen tulee olla rekisteröity tuusniemeläinen yhdistys, jonka toiminta sääntöjen mukaan kuuluu nuorisotyön piiriin tai toiminnan pääsisältö kohdistuu alle 29-vuotiaisiin. Avustuksia voivat hakea myös nuorten vapaat toimintaryhmät, mutta eivät kuitenkaan kunnan itsensä järjestämään toimintaan. Hakijan toiminnan tulee olla yleishyödyllistä, mikä tarkoittaa, että yhdistys toimii yksinomaan ja välittömästi yleiseksi hyväksi. Yleinen hyvä voi olla aineellista, henkistä, eettistä tai yhteiskunnallista.

Avustusten jakamisessa tarkastellaan toiminnan vaikuttavuutta painottamalla seuraavia tekijöitä: hakijayhteisön jäsenmäärä, toistuvasti toiminnassa mukana olijat, tapahtumien määrä, toiminnan monipuolisuus, kerho-/harjoitustuntien määrä, talkootyön määrä ja muu varainhankinta sekä hakijan kunnalta saama muu tuki, kuten toimitilojen maksuton käyttöoikeus tai kunnan toimintaa varten hankkimat välineet.

Toimi näin

Avustukset julistetaan haettavaksi paikallislehdessä ja kunnan verkkosivuilla kuukautta ennen hakuajan päättymistä. Avustuksia haetaan kunnan hyväksymällä hakemuskaavakkeella, joka tulee palauttaa täydellisenä maaliskuun loppuun mennessä

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten omat ryhmät voivat hakea avustuksia kunnan nuorisotoimelta. Avustuksia voidaan myöntää toimintaan tai esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen.

Perustiedot

Palvelusta vastaaTuusniemen kunta
Palvelun toteuttaaTuusniemen kunta
Alue Tuusniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tuusniemen kunta
Päivitetty: 19.12.2018