suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lahden kaupunki

Nuorisoyhdistysten ja nuorisoryhmien tuki ja avustukset

  • Palvelu
  • Lahti
  • Julkinen palvelu

Avustukset jakautuvat vuosiavustuksiin ja projektiavustuksiin.

Vuosiavustuksilla rahoitetaan yhdistyksen toimintaidean mukaisia kerhoja, leirejä ja tapahtumia. Vuosiavustuksen saaminen edellyttää kuulumista Lahden kaupungin nuorisopalveluiden ylläpitämään nuorisoyhdistysten järjestökortistoon. Vuosiavustukset ja järjestökortistoasiat käsitellään aina sivistyslautakunnassa.

Projektiavustuksia voidaan myöntää erilaisille nuorisotyöprojekteille ja nuorisotapahtumille. Tarkoituksena on tuottaa jotain uutta, kehittää nuorille suunnattuja palveluja tai lisätä tapahtumatarjontaa nuorille. Projektiavustus myönnetään aina ryhmälle. Projektiavustusta voivat hakea lahtelaiset nuorisoryhmät, nuorisoyhdistykset sekä nuorisotyötä tekevät aikuisyhdistykset, kunhan nuorisotyöllä tai nuorisotyöprojektilla on oma erillinen talousarvionsa.

Vuosiavustukset haettava 31.3. mennessä ja projektiavustukset vähintään 2 viikkoa ennen suunniteltua toteutusajankohtaa.

Vuosiavustukset käsitellään kuukauden sisällä hakuajan päätyttyä. Myönnetyt avustukset maksetaan viimeistään kesäkuussa. Projektiavustukset käsitellään kahdessa viikossa ja maksatuksista sovitaan tapauskohtaisesti.

Mahdollistamon tavoitteena on nuorten ohjaaminen ja kannustaminen omaehtoiseen toimintaan. Lisäksi Kulttuurisen nuorisotyön tiimi tukee ja auttaa nuorten projektien toteutumista henkilökohtaisella ohjauksella ja avustuksilla.

Mahdollistamolla on jaossa vuosittain 10.000 € 10-29-vuotiaiden nuorten unelmille. Kulttuurisen nuorisotyön kenttä on avoinna kaikenlaisille unelmille, jotka tuottavat hyvinvointia, niin unelman ideoijalle, tekijöille ja kokijoillekin. Prosessi unelmasta toteutukseen hoituu ketterästi, joustavasti ja nopeasti.

Toimi näin

Nuorten ryhmät voivat hakea avustuksia kunnan nuorisotoimelta.

Vuosiavustukset on haettava lomakkeilla 31.3. mennessä ja projektiavustukset vähintään kaksi viikkoa ennen suunniteltua avustuskohteen toteutusajankohtaa.

Mahdollistamoon voi olla yhteydessä mahdollistamo@lahti.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten omat ryhmät voivat hakea avustuksia kunnan nuorisotoimelta. Avustuksia voidaan myöntää ryhmän toimintaan tai esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLahden kaupunki
Palvelusta vastaaLahden kaupunki
Alue Lahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lahden kaupunki
Päivitetty: 5.5.2021