suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Nuorisovastaanotto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Nuorisovastaanotto on yksikkö, joka kokoaa yhteen tamperelaisille ja oriveteläisille nuorille suunnattuja mielenterveys- ja päihdepalveluja. Nuorisovastaanoton mielenterveyspalveluissa tutkitaan ja hoidetaan 13–25-vuotiaita nuoria, joilla on esimerkiksi masennusta, ahdistuneisuutta, unettomuutta, keskittymisvaikeuksia, jännittämistä ja käytöshäiriöitä.

Nuorisovastaanottoon sisältyy seksuaaliterveyteen keskittyvä Nuorisoneuvola (alle 22-vuotiaat), nuorten päihdepalvelut Nuppo (13–25-vuotiaat), matalankynnyksen lyhytterapeuttinen työryhmä Lyhty (13–17-vuotiaat), täysikäisille (18–25-vuotiaat) suunnattu matalankynnyksen työryhmä Välke, vaativamman nuorisopsykiatrisen hoidon työryhmä Valo (13–17-vuotiaat) sekä Oriveden nuorisopsykiatrian poliklinikka (13–17-vuotiaat).

Toimi näin

Voit ottaa suoraan yhteyttä nuorisoneuvolaan seksuaaliterveyteen liittyvissä kysymyksissä. Nuorten päihdepalvelut Nuppoon voit ottaa suoraan yhteyttä jos kyseessä on 13–18-vuotiaan alkoholiin, huumeisiin tai toiminnallisiin riippuvuuksiin (esim. peliriippuvuus) tai 18–25-vuotiaan huumeisiin tai lääkkeisiin liittyvät ongelmat. Nuorisovastaanoton muihin yksiköihin tullaan tarvittaessa lähetteellä esimerkiksi opiskeluhuollon kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 4.8.2021