suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Keuruun kaupunki

Nuorisotyö

  • Palvelu
  • Keuruu
  • Julkinen palvelu
Alue: Keuruu
Palvelun kielet: suomi, ruotsi, englanti

Keuruun Nuorisopalvelut toteuttavat nuorisotyötä kunnassa mm. ylläpitämällä nuorisotilatoimintaa Keuruun Kipinällä ja Haapamäen nuorisotilalla, osallistumalla kouluissa tehtävään nuorisotyöhön sekä järjestämällä nuorille erilaista ryhmätoimintaa, reissuja, leirejä, projekteja ja erilaisia tapahtumia. Mukaan järjestämiseen pääsevät myös nuoret itse. Keuruun Nuorisopalvelut tukevat myös nuorten vaikuttamis- ja osallisuustoimintaa mm. nuorisovaltuusto- ja Idearinkitoiminnalla sekä Kipinällä toimivan nuorten talotoimikunnan kautta. Keuruun nuorisopalvelut toteuttaa myös etsivää nuorisotyötä.

Keuruun Nuorisopalvelut tekevät paljon yhteistyötä muiden nuorten parissa toimivien kanssa sekä tukevat nuorisojärjestöjä ja ryhmien toimintaa mm. avustuksilla. Keuruun Nuorisopalveluilla työskentelee kaksi nuoriso-ohjaajaa, etsivä nuorisotyöntekijä sekä vuosittain vaihteleva määrä tuntityöntekijöitä nuorisotilojen ja erilaisten toimintaryhmien ohjaajina.


Kenelle ja millä ehdoin

Kunnan nuorisotyön palveluihin ovat oikeutettuja kaikki kunnassa asuvat alle 29-vuotiaat.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Nuorisotyötä on sekä ammatillinen nuorisotyö että nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistyö. Ammatillinen nuorisotyö on kasvatusta ja nuorten kohtaamista.

Nuorisotyöstä vastaa kunta. Se tekee yhteistyötä yhdistysten yhdistyksien ja muiden toimijoiden kanssa.


Palvelun toteuttaa: 
Keuruun kaupunki