suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kymsote

Nuorisopsykiatrian palvelut

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Nuorisopsykiatrialla tutkitaan ja hoidetaan 13-17-vuotiaita nuoria. Tarvittaessa hoito voi jatkua avohoidossa pidempäänkin 21 ikävuoteen saakka. Nuorten yleisiä psyykkisiä ongelmia, joiden vuoksi hakeudutaan hoitoon ovat ahdistuneisuushäiriöt, erilaiset masennustilat, itsetuhoisuus, todellisuuden tajun heikentyminen, syömishäiriöt , sosiaaliseen toimintakykyyn liittyvät häiriöt ja vakavat psyykkiset traumat.

Yleensä nuorisopsykiatrinen hoito ja tutkimus toteutuu poliklinikalla avohoidossa, mutta jos se tuntuu riittämättömältä, niin nuori voi tarvita lyhyttä osastohoitojaksoa. Osastohoidon jälkeen nuori siirtyy avohoitoon. Poliklinikat ja osasto tekevät tiivistä yhteistyötä nuoren hoitoon liittyen.

Nuoren ja perheen kanssa yhdessä työskentelee moniammatillinen työryhmä. Työryhmiin kuuluvat: lääkärit, psykologit, sosiaalityöntekijät, hoitajat, toimintaterapeutit ja tarpeen mukaan fysioterapeutti, ravitsemusterapeutti tai musiikkiterapeutti. Tarvittaessa tehdään yhteistyötä myös koulun ja sosiaalitoimen kanssa.

Jokaiselle nuorelle mietitään tutkimukset ja hoito yksilöllisesti omien tarpeiden mukaan ja siksi onkin tärkeää suunnitella, toteuttaa ja arvioida hoitoa yhdessä nuoren, perheen ja lähiverkoston kanssa. Hoitoja on erilaisia kuten keskusteluhoito, perhe- ja verkostotyö,erilaiset ryhmät ja tarvittaessa lääkehoito.

Toimipisteet: Kotkan nuorisopsykiatrian poliklinikka, osoite Kauppakatu 5, Kotka

Kouvolan nuorisospykiatrian poliklinikka, osoite Ilmarinkuja 3, Kouvola

Nuorisopsykiatrian osasto sijaitsee Kuusankoskella, osoite Sairaalankuja 3 D, Sairaalanmäki

Osastohoitopalveluja saavat myös Eksoten alueen nuoret sopimuksen mukaisesti.

Nuorisopsykiatrian osaston läheisyydessä sijaitsee sairaalakoulu peruskouluikäisille, jossa on luokat osastohoidossa oleville sekä yksilöllisen tarpeen mukaan myös avohoitonuorille.

Toimi näin

Nuori saa lähetteen nuorisospykiatrialle esim. koululääkäriltä, terveyskeskusksesta ja osastohoitoon nuorisopsykiatrian poliklinikalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Nuori tarvitsee lääkärin tekemän lähetteen.

Palvelu on maksuton.

Avohoitokäynnit ovat nuorelle maksuttomia. Osastohoitomaksu tulee seitsemältä hoitopäivältä kalenterivuoden aikana.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kymsote
Päivitetty: 16.4.2020