suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Parkanon kaupunki

Nuorisopsykiatrian päivystyspalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Nuorisopsykiatrista päivystyksellistä hoitoa voidaan tarvita, jos nuori on välittömässä vaarassa itsetuhoisuuden tai psykoottisuuden takia. Kiireellisissä päivystystä vaativissa tilanteissa otetaan päivisin yhteys Parkanon tai Kihniön terveyskeskukseen. Pyydämme Teitä mahdollisuuksien mukaan soittamaan ennen vastaanotolle tuloa asian kiireellisyyden arvioimiseksi. Puhelimitse annetaan myös hoito-ohjeita, opastusta hoitoon hakeutumisessa sekä ohjausta oikeaan hoitopaikkaan. Parkanon terveyskeskuksessa päivystys myös ilta- ja yöaikaan klo 22–08, jolloin sairaanhoitaja arvioi tilanteen. Psykiatrian päivystys toimii Pitkäniemen sairaalan akuuttipsykiatrian poliklinikalla 24 tuntia vuorokaudessa. Päivystys koskee myös nuorisopsykiatriaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiireellistä psykiatrista hoitoa tarvitseva nuori tulee saattaa viipymättä hoitoon. Päivystykseen tulee hakeutua, jos nuorella on äkillinen mielenterveyden sairaus, häiriö, kriisi tai käytösoire, jonka hoidon aloitus ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Arkisin nuorisopsykiatrian päivystys toimii terveyskeskuksen tai sairaalan yhteydessä. Iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä hoitoon hakeudutaan yhteispäivystyksen kautta. Nuoren huoltajan tai muun saattajan tulee ensin soittaa päivystyksen puhelinneuvontaan, joka antaa tarkemmat ohjeet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaParkanon kaupunki
Alue Kihniö, Parkano
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Parkanon kaupunki
Päivitetty: 20.12.2019