suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Soite

Nuorisopsykiatrian päivystyspalvelut

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Soiten lasten päivystys vastaa nuorisopsykiatrian päivystyspalvelusta. Soiten lasten päivystyksessä työskentelee lasten ja nuorten sosiaalisiin ja terveydellisiin asioihin perehtynyt henkilöstö. Lapsia tutkii ja hoitaa moniammatillinen tiimi: lastensairauksien sairaanhoitajien ja lääkäreiden lisäksi sosiaalityön asiantuntijoita ja yleislääkäreitä riippuen lapsen voinnista.

Soiten lasten päivystys ...

Toimi näin

Nuoren huoltajan tai muun saattajan pitää ensin soittaa päivystyksen puhelinneuvontaan, joka antaa tarkemmat ohjeet.

Lasten päivystykseen pääset ilman lääkärin lähetettä kotikunnasta riippumatta. Lapsen kiireellisen hoidon tarve arvioidaan yhteydenoton pohjalta tai paikan päällä.

Kenelle ja millä ehdoin

Lasten päivystyksen perustason hoito on asiakkaalle ilmaista; asiakasmaksua peritään vain erikoissairaanhoitotasoisesta hoidosta.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuori tulee saattaa viipymättä päivystykseen, jos hänellä on äkillisiä vakavia mielenterveyden oireita tai itsetuhoista tai tuhoavaa käyttäytymistä.

Hoitoon hakeudutaan terveyskeskuksen tai yhteispäivystyksen kautta. Huoltajan tai muun saattajan tulee ensin soittaa päivystyksen puhelinneuvontaan, joka antaa tarkemmat ohjeet. Päivystyspalvelut nuorille voivat toimia eri paikoissa arkisin ja viikonloppuisin.

Palvelun toteuttaa

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Soite
Päivitetty: 1.1.2023