suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Nuorisopsykiatrian päivystyspalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Nuorisopsykiatriassa autetaan nuoria psyykkisissä ongelmissaan, esimerkiksi masennuksessa, käytös- ja syömishäiriöissä. Nuorisopsykiatriassa tehdään haastatteluja, tutkimuksia ja keskusteluja sekä nuoren että perheen kanssa.

Tämä palvelu siirtyy Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen. Lisätietoja saat hyvinvointialueen nettisivuilta https://pohjois-pohjanmaanhyvinvointialue.fi/.

Toimi näin

Nuoren huoltajan tai muun saattajan pitää ensin soittaa päivystyksen puhelinneuvontaan, joka antaa tarkemmat ohjeet.

Nuorisopsykatrian päivystyspalvelut toimivat eri paikoissa arkisin ja viikonloppuisin. Vanhempien pitää varmistaa hoito ensin puhelinpäivystyksestä.

Virka-aikana voit olla yhteydessä Haapaveden terveyskeskuksen lääkäripäivystykseen ja yö-, ilta-, arkipyhä- ja viikonloppupäivystysaikoina Oulaskankaan sairaalaan, josta sinut ohjataan tarvittaessa eteenpäin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos nuori tarvitsee kiireellistä psykiatrista hoitoa, jonka aloittaminen ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään, hänet pitää viedä nuorisopsykiatrian päivystykseen. Hoidon syy voi olla äkillinen mielenterveyden sairaus, häiriö, kriisi tai käytösoire.

Arkisin nuorisopsykiatrian päivystys toimii terveyskeskuksen tai sairaalan yhteydessä. Iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä hoitoon pääsee päivystyksen kautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapaveden kaupunki
Palvelusta vastaaHaapaveden kaupunki
Alue Haapavesi, Pyhäntä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 28.9.2022