suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Nuorisopsykiatrian päivystyspalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue: Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kieli: suomi

Akuuttiryhmä hoitaa akuutteja kriisejä ja vaikeita mielenterveyshäiriöitä, joissa tarvitaan tiivistettyä avohoitoa. Työryhmä koostuu erikoislääkärin, 3 sairaanhoitajan ja mielenterveyshoitajan tiimistä. Tarvittaessa myös sosiaalityöntekijän palvelut ovat käytössä. Kiireelliset tapaukset voidaan arvioida hoitajan sekä lääkärin vastaanotolla päivittäin virka-aikana. Akuuttiryhmän vastaanotolle pääsee myös ilman lähetettä. Akuuttiryhmän puhelimesta saa neuvoja kaikkina vuorokaudenaikoina.

Hoito aloitetaan arviointikäynnillä, jossa arvioidaan hoidon tarve ja tehdään ensisijainen hoitosuunnitelma. Hoitoa jatketaan arvioinnin jälkeen perusterveydenhuollossa, työterveyshuollossa, akuuttiryhmässä, psykiatrian osastolla tai ajanvarauspoliklinikalla.


Toimi näin

Akuuttiryhmään saa yhteyden ympärivuorokauden soittamalla. Välitöntä sairaanhoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan kaikkina vuorokaudenaikoina Forssan sairaalan päivystyksessä osoitteessa Urheilukentänkatu 9, Forssa. Erikoissairaanhoidon päivystys on Kanta-Hämeen keskussairaalassa, Ahvenistontie 20, Hämeenlinna.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.


Tausta ja lainsäädäntö

Kiireellistä psykiatrista hoitoa tarvitseva nuori tulee saattaa viipymättä hoitoon. Päivystykseen tulee hakeutua, jos nuorella on äkillinen mielenterveyden sairaus, häiriö, kriisi tai käytösoire, jonka hoidon aloitus ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Arkisin nuorisopsykiatrian päivystys toimii terveyskeskuksen tai sairaalan yhteydessä. Iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä hoitoon hakeudutaan yhteispäivystyksen kautta. Nuoren huoltajan tai muun saattajan tulee ensin soittaa päivystyksen puhelinneuvontaan, joka antaa tarkemmat ohjeet.


Palvelun toteuttaa: 
Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä