suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Nuorisopalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Mäntyharjun kunta
Alue: Mäntyharju
Palvelun kielet: suomi, englanti, ruotsi

Mäntyharjun kunnan nuorisopalveluiden tehtävä on alle 29-vuotiaiden nuorten hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden tukeminen. Nuorisotyö on nuorten itsenäistymisen ja kasvun tukemista sekä osallisuuden ja sosiaalisen vahvistumisen edistämistä. Nuorisotyö pyrkii edistämään sukupolvien välistä positiivista vuorovaikutusta ja nuorisopolitiikan toteutumista kunnassa.

Nuorisotila Askel: Nuorisotilan tavoitteena on, että nuoret voivat tulla tänne viihtymään ja viettämään aikaa ystävien sekä erilaisten pelien ja aktiviteettien parissa. Samalla tahdomme tarjota nuorille paikan, jossa he voivat verkostoitua keskenään, turvallisessa ja valvotussa ympäristössä. Nuorisotila Askeleelta löytyy myös Mäntyharjun nuorten tieto-, ja neuvontapalvelut, jossa ammattitaitoiset ohjaajat mm. auttavat ja ohjaavat jokaista apua ja tietoa tarvitsevaa lasta/nuorta. Tiloilla toimii myös Nuorisopalveluiden ylläpitämä nuorisokahvila Café leksA.

Koulunnuorisotyö: Nuorisotyöntekijä työskentelee yhtenäiskouluilla ja kyläkouluilla opettajien ja oppilashuollon henkilöstön kanssa, mutta tärkein työskentelykumppani olet sinä, NUORI! Tavoitteenamme on tukea sinua koulunkäynnissä ja kouluyhteisössäsi, sekä muilla elämän osa-alueilla (mm. ystävyyssuhteet, koti, harrastukset, seurustelu..).

Etsivä nuotyö: Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut. Alle 29-vuotiaille, vapaaehtoista ja yksilöllistä.

Nuorten työpaja: Mäntyharjun Nuorten Työpajan toiminta-ajatus on edistää kohderyhmään kuuluvien Mäntyharjulaisten sijoittumista työhön, koulutukseen tai muuhun tarkoituksenmukaiseen palveluun. Tavoitteiden toteuttamiseksi työpajalla järjestetään työ-, yksilö- ja ryhmämuotoista valmennusta. Toiminnan keskiössä on nuorten sosiaalinen vahvistuminen osallisuuden ja vertaistuen kautta.


Toimi näin

Nuorisopalveluihin saat yhteyden puhelimitse, sosiaalisen median kautta tai tulemalla itse paikalle.


Kenelle ja millä ehdoin

Nuorisopalvelut kaikille alle 29 vuotiaille.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö


Palvelun toteuttaa: 
Mäntyharjun kunta