suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Nuohous

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Petäjäveden kunta
Alue: Petäjävesi
Palvelun kieli: suomi

Keski-Suomessa nuohouksen toteuttavat yksityisyrittäjäjinä toimivat piirinuohoojat. Petäjävedellä piirinuohoojana toimii Keski-Suomen Sisäilmamestarit Oy.


Toimi näin

Varaa nuohousaika sähköisellä lomakkeella Keski-Suomen Sisäilmamestarien verkkosivulla http://www.k-ssisailmamestarit.fi/nuohous tai ota yhteyttä puh. 0400-851393.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Nuohoojat laskuttavat työnsä rakennuksen omistajalta.


Tausta ja lainsäädäntö

Rakennuksen omistaja, haltija tai toiminnanharjoittaja vastaa siitä, että tiloissa olevat tulisijat ja savuhormit nuohotaan säännöllisesti ja asianmukaisesti. Myös ilmanvaihtokanavat ja -laitteet pitää huoltaa ja puhdistaa siten, että niistä ei aiheudu palovaaraa.

Kuntien muodostama pelastustoimen alue päättää nuohoustoimen järjestämisestä alueella. Pelastustoimen alue voi huolehtia nuohouksesta itse tai tilata työn yritykseltä. Pelastustoimen alue voi myös päättää, että rakennusten omistajien tai haltijoiden tulee itse sopia nuohouksesta alan toimijoiden kanssa.

Jos nuohooja havaitsee vikoja tai puutteita tulisijoissa, savuhormeissa, tikkaissa tai turvavarusteissa, hänen on ilmoitettava niistä kirjallisesti sekä asiakkaalle että pelastuslaitokselle.


Palvelun toteuttaa: Keski-Suomen Sisäilmamestarit Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)