suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Konneveden kunta

Nuohous

  • Palvelu
  • Konnevesi
  • Julkinen palvelu

Tulisijojen ja savuhormien nuohouksen tarkoituksena on estää palamisjätteen, kuten noen ja tuhkan aiheuttama tulipalon vaara. Paloturvallisuuden lisäksi nuohoustoiminnan tavoitteena on energian taloudellinen käyttö ja ympäristönsuojelu. Nouhous myös vähentää polttoaineen kulutusta, edistää täydellistä palamista vähentäen päästöjä ja ympäristön tarpeetonta kuormitusta.

Konnevedellä nuohouksesta va ...

Toimi näin

Nuohooja käy kiinteistöllä ilmoittamatta, mutta mikäli et ole ollut paikalla tulee sinun itse sopia uusi ajankohta kiinteistön nuohoukselle. Nuohoojaan voit ottaa myös yhteyttä puhelimitse:

Pasi Pasanen

Puh: 0400546786

Kenelle ja millä ehdoin

Käytössä oleva kiinteällä polttoaineella, useammilla polttoaineilla tai raskasöljyllä toimiva tulisija hormeineen on nuohottava vuoden välein. Avotakan tulipesää ei nuohota, ellei siitä erikseen sovita. Yksinomaan kevytöljykäyttöinen tulisija hormeineen on nuohottava vuoden välein. Keskuslämmityskattilan tulipesää ja tulipintoja eivät koske samat velvoitteet nuohouksen suhteen.

Omaan yksityiseen käyttöön pääasiassa tarkoitetun vapaa-ajan asunnon ja sen saunan tulisijat ja hormit on nuohottava kolmen vuoden välein. Muuhun kuin omaan yksityiseen käyttöön tarkoitetun, säännöllisessä käytössä olevan vapaa-ajan asunnon (esimerkiksi vuokramökki) ja sen saunan tulisijat ja hormit on nuohottava vuoden välein.

Palvelusta vastaa

Konneveden kunta
Tekstistä vastaa: Konneveden kunta
Päivitetty: 19.3.2020