suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Neuvontaa vientiedellytysten selvittämisessä: lemmikkieläinten vienti EU:n ulkopuolelle

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Ruokaviraston vientijaosto palvelee lemmikkien kanssa Suomesta EU:n ulkopuolelle matkustavia tai lemmikkejä Suomesta EU:n ulkopuolelle lähettäviä (esim. pentuvälitys) henkilöitä sekä eläinlääkäreitä ja eläinlääkäriasemia vientiedellytysten selvittämisessä.

Tarjoamme käytössämme olevan tiedon eri kohdemaiden vaatimuksista ja yhteystiedot kohdemaan viranomaisiin. Tietolähteinämme ovat esimerkiksi ...

Toimi näin

Yksityiset henkilöt ja kasvattajat:

  1. Aloita selvitystyö ja mahdolliset toimenpiteet hyvissä ajoin. Lemmikkien vienti EU:n ulkopuolelle kohdemaasta riippuen voi edellyttää lemmikin rokotuksia ja terveystarkastusta. Viennin edellytysten selvittämiseen ja rokotusten varoaikoihin on syytä varata riittävästi aikaa.
  2. Etsi tietoa Ruokaviraston lemmikkieläinten vientiä koskevilta internetsivuilta.
  3. Jos tarvitset henkilökohtaista apua tai neuvontaa, ota yhteyttä Ruokaviraston vientijaoston lemmikkieläinviennin neuvontaan. Vastaamme tiedusteluihin puhelimitse tai sähköpostitse.

Kunnan eläinlääkärit, yksityiset eläinlääkärit ja eläinlääkäriasemat:

  1. Etsi tietoa Ruokaviraston lemmikkieläinten vientiä koskevilta internetsivuilta.
  2. Jos tarvitset apua tai neuvontaa, ota yhteyttä Ruokaviraston vientijaoston lemmikkieläinviennin neuvontaan sähköpostitse. Vastaamme tiedusteluihin puhelimitse tai sähköpostitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on suunnattu yksityisille henkilöille ja kasvattajille sekä kunnan eläinlääkäreille, yksityisille eläinlääkäreille ja eläinlääkäriasemille.

Palvelun toteuttaa

Ruokavirasto

Palvelusta vastaa

Ruokavirasto
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 29.11.2022