suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Neuvonta ja tuki irtisanomistilanteessa

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Jos sinut irtisanotaan tuotannollisin tai taloudellisin perustein työstäsi, saat TE-toimistosta tukea uudelleen työllistymiseesi jo irtisanomisaikanasi.

Irtisanomistilanteessa TE-toimisto tekee yhteistyötä työnantajasi sekä henkilöstön edustajien kanssa (muutosturva) ja järjestää mm. infotilaisuuksia TE-toimiston asiakkuudesta ja palveluista. Tavoitteena on, että työllistyt mahdollisimman nopeasti uudelleen.

Irtisanottuna sinulla on oikeus palkalliseen vapaaseen, kun laadit työllistymissuunnitelmaa tai osallistut suunnitelmassa sovittuun työvoimakoulutukseen, työnhakuun tai uudelleensijoittumisvalmennukseen.

Sinulla on myös oikeus työllistymissuunnitelmaan jo irtisanomisaikanasi. Työllistymissuunnitelmassa sovitaan toimista ja palveluista, jotka parhaiten edistävät työllistymistäsi. Työllistymissuunnitelma laaditaan viimeistään työsuhteesi päätyttyä ja tarkistetaan kolmen kuukauden välein, jos työttömyytesi jatkuu.

Työnhakijana voit saada työtarjouksia sinulle sopiviin avoimiin työpaikkoihin. Jos jäät työttömäksi irtisanomisajan päätyttyä, voit hakea työttömyysetuutta työttömyysajaltasi.

Toimi näin

Jos sinut irtisanotaan työstäsi tuotannollisin tai taloudellisin perustein, saat tietoa TE-palvelujen verkkosivuilta ja neuvontaa henkilöasiakkaan puhelinpalvelusta.

Jos toivot henkilökohtaista ohjausta, ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon jo irtisanomisajallasi.

Kenelle ja millä ehdoin

TE-palveluiden verkkosivut ja TE-puhelinpalvelu henkilöasiakkaalle ovat kaikkien käytettävissä.

Jos tarvitset henkilökohtaista ohjausta tai aiot hakea työttömyysetuutta, sinun tulee ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimistoon. Lisäksi useat TE-toimiston palveluista ovat harkinnanvaraisia ja edellyttävät ilmoittautumista työnhakijaksi.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotPohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 19.12.2019