suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Neuvonta ja tuki irtisanomistilanteessa

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Jos sinut irtisanotaan työstäsi tuotannollisin tai taloudellisin perustein, saat TE-toimistosta tukea uudelleen työllistymiseesi jo irtisanomisaikanasi.

Irtisanomistilanteessa TE-toimisto tekee yhteistyötä työnantajasi sekä henkilöstön edustajien kanssa ja järjestää esimerkiksi infotilaisuuksia, joissa kerrotaan asiakkuudesta TE-palveluissa sekä työllistymistä edistävistä palveluista. Tätä kutsutaan muutosturvaksi. Tavoitteena on, että työllistyt uudelleen mahdollisimman nopeasti.

Irtisanottuna sinulla on oikeus palkalliseen vapaaseen, kun laadit työllistymissuunnitelmaa tai osallistut suunnitelmassa sovittuun työvoimakoulutukseen, työnhakuun tai uudelleensijoittumisvalmennukseen.

Sinulla on myös oikeus työllistymissuunnitelmaan jo irtisanomisaikanasi. Työllistymissuunnitelmassa sovitaan toimista ja palveluista, jotka parhaiten edistävät työllistymistäsi. Työllistymissuunnitelma laaditaan viimeistään sitten, kun työsuhteesi on päättynyt.

Työnhakijana voit saada työtarjouksia sinulle sopiviin avoimiin työpaikkoihin.

Jos jäät työttömäksi, kun irtisanomisaika päättyy, voit hakea työttömyysturvaa.

Toimi näin

Jos sinut irtisanotaan työstäsi tuotannollisin tai taloudellisin perustein, lue aiheesta Työmarkkinatorilta tai soita henkilöasiakkaan yleiseen neuvontapalveluun.

Jos toivot henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa, ilmoittaudu työnhakijaksi TE-palveluihin jo irtisanomisaikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Työmarkkinatori ja henkilöasiakkaan yleinen neuvontapalvelu ovat kaikkien käytettävissä.

Jos sinut irtisanotaan työstäsi ja tarvitset henkilökohtaista ohjausta tai aiot hakea työttömyysturvaa, sinun tulee ilmoittautua työnhakijaksi TE-palveluihin.

Monet TE-palveluiden tarjoamat työllistymistä edistävät palvelut ovat harkinnanvaraisia ja edellyttävät ilmoittautumista työnhakijaksi. Keskustele TE-toimiston tai kuntakokeilun asiantuntijan kanssa, jotta tiedät, mikä on sinun tilanteeseesi sopivin palvelu.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotKaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 27.6.2022