suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Neuvonta henkilöstöön liittyvissä muutostilanteissa

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

TE-toimisto neuvoo yrityksiä ja muita organisaatioita ns. toiminnan sopeuttamistilanteissa, jotka useimmiten tarkoittavat henkilöstöön kohdistuvia toimia kuten osa-aikaistamisia, lomauttamisia tai irtisanomisia.

TE-toimisto tarjoaa organisaatiolle muutostilanteessa palveluita, jotka auttavat lomautettujen ja irtisanottavien henkilöiden uudelleen työllistymisessä tai kouluttautumisessa. Tämä tarkoittaa tehostettua yhteistyötä TE-toimiston, työnantajan edustajien ja joko koko henkilöstön tai sen edustajien kesken.

Neuvonta irtisanomis- ja lomauttamistilanteissa voidaan järjestää myös tiedotustilaisuuksina työnantajan tiloissa. Tietoa annetaan muutosturvaan, työttömyysturvaan, työnhakuun ja TE-toimiston asiakkuuteen liittyvistä asioista.

Toimi näin

Neuvontaa henkilöstön muutos- ja vähentämistilanteissa saat

  • jättämällä TE-toimistoon yhteydenottopyynnön Yrityksen ja työnantajan Oma asiointi -palvelun kautta
  • soittamalla TE-toimistojen työnantaja- ja yrityspalveluihin
  • ottamalla yhteyttä oman alueesi muutosturva-asiantuntijaan.

Yhteistoimintalain piiriin kuuluvan organisaation tulee toimittaa TE-toimistoon tieto alkavista muutosneuvotteluista, jotka saattavat johtaa henkilöstön osa-aikaistamisiin, lomauttamiseen tai irtisanomisiin.

  • Tämän jälkeen TE-toimisto on yhteydessä neuvotteluesityksen lähettäneeseen organisaatioon ja tarjoaa organisaation muutostilanteeseen sopivia palveluita.
  • Tieto alkavista muutosneuvotteluista tulee toimittaa organisaation talousalueen TE-toimistoon joko sähköpostilla tai paperisena.

Kenelle ja millä ehdoin

TE-toimiston organisaatioille tarjoama palvelu henkilöstön muutostilanteissa on lakisääteistä. Sitä tulee tarjota yhteistoimintalain piiriin kuuluvalle, henkilöstömuutoksiin tähtäävät muutosneuvottelut aloittavalle organisaatiolle palvelutarpeen mukaan. Palvelun piiriin päästäkseen on organisaation lähetettävä tieto muutostilanteestaan (neuvotteluesitys) TE-toimistoon.

TE-toimisto neuvoo ja opastaa myös muita kuin yhteistoimintalain piirissä olevia yrityksiä ja muita organisaatioita muutostilanteissa, jotka johtavat henkilöstön lomauttamisiin tai irtisanomisiin.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotKeski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletenglanti, ruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 17.5.2022