suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Espoon kaupunki

Neuvolat

  • Palvelu
  • Espoo
  • Julkinen palvelu

Äitiysneuvolan tavoitteena on tukea ja turvata odottavan äidin ja syntymättömän lapsen terveyttä. Lastenneuvolassa tuetaan alle kouluikäisen lapsen terveyttä, kasvua ja kehitystä.

Neuvolassa keskustellaan koko perheen terveystottumuksista sekä heidän esille nostamistaan asioista ja kysymyksistä. On tärkeä ottaa puheeksi myös vaikeita, perhettä kuormittavia asioita, jotta yhdessä perheen ja muiden lapsiperhepalveluiden kanssa päästään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa suunnittelemaan perheen mahdollisesti tarvitsemaa apua ja tukitoimia.

Neuvolassa lapselle annetaan kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Palvelu toteutetaan eri pituisina vastaanottoina neuvolassa, ryhmänä, kotikäyntinä tai etäkontaktina. Ajat varataan joko puhelimitse tai sähköisen ajanvarauksen kautta. Voit varata verkossa ajan 1-, 1,5-, 2-, 3-, 5- ja 6-vuotiskäynnille. Muihin määräaikaistarkastuksiin aika varataan puhelinpalvelun kautta.

Avoneuvolan palvelut on tarkoitettu lyhyiden äitiys- ja lastenneuvola-asioiden hoitoon. Näitä ovat esimerkiksi lapsen paino- ja pituusseuranta, puuttuva rokotusohjelman mukainen rokotus sekä odottavan äidin verenpaine- tai hemoglobiinikontrolli. Avoneuvolassa ei hoideta äkillisesti sairastuneita.

Kenelle ja millä ehdoin

Neuvolapalvelut on tarkoitettu raskaana oleville ja alle kouluikäisille lapsille sekä heidän perheilleen.

Neuvolaan tullaan aina terveenä. Sairaustapauksissa ollaan yhteydessä omaan terveysasemaan. Hätätapauksessa soita aina 112.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEspoon kaupunki
Palvelusta vastaaEspoon kaupunki
Alue Espoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Espoon kaupunki
Päivitetty: 29.9.2022