suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Neuvolan psykologipalvelut

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Alle kouluikäiset lapset ovat oikeutettuja kunnan neuvolapsykologipalveluihin.

Neuvolan psykologi arvioi lapsenne kehitystä kognitiivisten ja tunne-elämätaitojen osalta. Psykologi käyttää arvioinnissaan apuna erilaisia arviointi- ja testimenetelmiä. Arvioinnin pohjalta psykologi yhdessä kasvatus- ja perheneuvonnan moniammatillisen työryhmän ja teidän vanhempien kanssa suunnittelee lapsellenne riittävän tuen ja kuntoutuksen. Neuvolan psykologi tukee perhettänne varhaisessa vuorovaikutuksessa ja vanhemmuudessa ja lastanne kasvussa ja kehityksessä. Neuvolan psykologin käynnit voivat toteutua sopimuksen mukaan vastaanotolla, kotonanne tai lapsen päivähoitopaikassa.

Toimi näin

Lastenneuvola käynnillä terveydenhoitaja arvioi lapsenne kehitystä. Mikäli kehityksessä havaitaan viiveitä, terveydenhoitaja ohjaa teidät luvallanne kasvatus- ja perheneuvonnan moniammatillisen perhetiimin arvioon, jossa lapsen kehityksen ja tarpeen mukaan suunnitellaan jatkohoito sekä ammattilaiset, joiden kanssa työskentely jatkuu.

Lapsenne voi ohjautua kasvatus- ja perheneuvonnan moniammatillisen perhetiimin arvioon myös varhaiskasvatuksen tekemän aloitteen kautta tai huolen herätessä voitte itse olla suoraan yhteydessä Neuvolan perhetiimin päivystävään puhelimeen ti ja to klo 10-12

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Psykologi auttaa ongelmatilanteissa. Ongelmat voivat liittyä elämän kriiseihin, ihmissuhteisiin, perheeseen, työhön, työttömyyteen tai opiskeluun, elämänhallintaan, terveyteen, jaksamiseen tai muihin huolenaiheisiin. Psykologipalveluita tarjotaan lapsille, nuorille ja kaikenikäisille aikuisille. Palveluihin hakeudutaan terveyskeskuksen kautta.

Keskustelu psykologin kanssa auttaa jäsentämään ongelmia ja löytämään voimia elää eteenpäin. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa psykologi ohjaa jatkotutkimuksiin ja lääkärin hoitoon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hirvensalmi, Joroinen, Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Mikkeli, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 22.12.2020