suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Neuvolan psykologipalvelu

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Vantaan kaupunki
Alue: Vantaa
Palvelun kielet: suomi, ruotsi

Jos neuvolan tai päivähoidon tuki ei riitä, lasta odottaville perheille, alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen on tarjolla psykologipalveluita. Tavoitteena on vuorovaikutuksen, lapsen kehityksen ja vanhemmuuden tukeminen sekä ongelmien varhainen havaitseminen.

Psykologilla voidaan:

tehdä psykologisia tutkimuksia

ohjata vanhempia lapsen kehityksessä ja kasvatuksessa

käydä terapeuttisia keskusteluja vauva- ja lapsiperheen muutos- ja kriisitilanteissa.

Perheet pääsevät psykologille lähetteellä, jonka voi saada esim. neuvolan terveydenhoitajalta, lääkäriltä tai päivähoidosta. Psykologit tekevät yhteistyötä neuvolan, päivähoidon ja muiden perheiden kanssa työskentelevien tahojen kanssa.

Psykologin palvelut ovat asiakkaille maksuttomia ja työskentely perustuu vapaaehtoisuuteen ja luottamuksellisuuteen.

Äitiys- ja lastenneuvoloiden asiakkaat voivat varata puolen tunnin puhelinneuvonta-aikoja psykologille sähköisesti. Ajanvaraus ei edellytä psykologipalvelujen asiakkuutta, vaan kysymys/huoli lapsen tai vanhemman tilanteesta riittää.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu vantaalaisille ja edellyttää lähetettä.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Psykologi auttaa ongelmatilanteissa. Ongelmat voivat liittyä elämän kriiseihin, ihmissuhteisiin, perheeseen, työhön, työttömyyteen tai opiskeluun, elämänhallintaan, terveyteen, jaksamiseen tai muihin huolenaiheisiin. Psykologipalveluita tarjotaan lapsille, nuorille ja kaikenikäisille aikuisille. Palveluihin hakeudutaan terveyskeskuksen kautta.

Keskustelu psykologin kanssa auttaa jäsentämään ongelmia ja löytämään voimia elää eteenpäin. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa psykologi ohjaa jatkotutkimuksiin ja lääkärin hoitoon.


Palvelun toteuttaa: 
Vantaan kaupunki