suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Taivalkosken kunta

Neuvolan perhetyö

  • Palvelu
  • Taivalkoski
  • Julkinen palvelu

Neuvolan perhetyö on ennaltaehkäisevää ja matalankynnyksen palvelua. Neuvolan perhetyöntekijä käy jokaisen vastasyntyneen vauvan perheessä kotikäynnillä yhdessä terveydenhoitajan kanssa. Perheille tarjotaan palvelua ja yhdessä perheen kanssa mietitään mitä apua ja tukea he mahdollisesti tarvitsevat. Tavoitteena on lapsiperheiden hyvinvoinnin edistäminen. Perhetyöntekijä tukee vanhemmuutta ja lasten tunne-elämän haasteita sekä myönteistä kasvatusta antamalla asiantuntija apua ja neuvoja.

Neuvolan perhekerho tarjoaa avoimen kohtaamispaikan lapsiperheille noin kaksi kertaa kuukaudessa kirjaston yhteydessä. Perhekerhon toiminta mahdollistaa vanhempia saamaan vertaistukea toisistaan. Lisäksi kerhossa pyritään madaltamaan perheiden kynnystä kohdata ammattilaisia, siten että kerhossa käy vierailulla eri ammattiryhmien edustajia. Kerhossa on myös mahdollista jutella perhetyöntekijän kanssa ja saada tukea elämäntilanteen muutoksissa. Vanhempien verkostoitumista myös tuetaan kerhossa esim. maahanmuuttajat ja paikallinen väestö. Kirjasto paikkana tuo mahtavat puitteet lainata kirjoja ja tukea lukuharrastusta niin aikuisille kuin lapsille.

Toimi näin

Ota yhteyttä neuvolan perhetyöntekijään tai keskustele asiasta terveydenhoitajaan neuvolakäynnin yhteydessä, jos perheesi kaipaa apua ja tukea perhetyön muodossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTaivalkosken kunta
Palvelusta vastaaTaivalkosken kunta
Alue Taivalkoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Taivalkosken kunta
Päivitetty: 3.12.2020