suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Neuvolaikäisten fysioterapia

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Neuvolaikäisten fysioterapiassa lapsen liikunta- ja toimintakykyä haittaavia ongelmia kuntoutetaan ja ehkäistään mahdollisimman varhain, jotta liikunta- ja toimintakyvyn rajoitukset jäisivät vähäisiksi.

Fysioterapiapalveluja lapsille järjestävät lasten fysioterapian yksiköt Tammelakeskuksessa ja Tipotiellä sekä alueelliset fysioterapiayksiköt terveysasemilla. Lasten fysioterapian yksiköt hoitavat vauva- ja leikki-ikäisiä lapsia, joilla on motorisia ongelmia, esimerkiksi viivettä tai poikkeavuutta motorisessa kehityksessä, raajojen asentovirheitä tai muita tuki- ja liikuntaelinten ongelmia.

Toimi näin

Kun lapsi on saanut lähetteen, varaa aika asuinalueesi fysioterapiayksikköön.

Kenelle ja millä ehdoin

Neuvolaikäisten fysioterapiaa varten lapsi tarvitsee lähetteen. Lähetteen voi kirjoittaa neuvolalääkäri, terveysaseman lääkäri, neuvolan terveydenhoitaja tai erikoissairaanhoidon lääkäri.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 26.1.2022