suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Neurologian palvelut

  • Palvelu
  • 29 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Palveluissa hoidetaan keskus- ja ääreishermoston ja lihaksiston elimellisiä sairauksia, kuten aivoverenkiertohäiriöitä, epilepsiaa ja muistisairauksia.

 

Neurologiset oireet ja sairaudet esimerkiksi aivoverenkiertohäiriöt (aivoinfarktit ja aivoverenvuoto) ovat melko yleisiä. Niiden ehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa on tärkeää, että hoitoon pääsy on nopeaa. Näin voidaan välttää pysyviä toimintakyvyn muutoksia.

 

Aivoverenkierron häiriöt syntyvät yleensä äkisti ja oireiden ilmaantuessa on hakeuduttava heti hoitoon. Yleisiä oireita ovat toispuolinen tai molempien raajojen toimintahäiriö (puutumista, tunnottomuutta), Lisäksi voi olla puheen vaikeuksia, roikkuva suupieli, näköhäiriöitä, huimausta tai sekavuutta. Aivoverenvuodossa oireena voi olla myös äkillinen päänsärky.

 

Akuutin aivoinfarktin hoidossa OYS:n hoitoketju toimii tehokkaasti. Aivovaltimoiden tukkeutumia hoidetaan liuotushoidon ohessa mekaanisella trombektomialla. Siinä tukos poistetaan mekaanisesti leikkauksessa. OYS on ainoa sairaala Suomessa, jossa neurokirurgista trombektomiaa tehdään ympärivuorokautisena päivystyksenä. Neurologisia sairauksia ovat myös epilepsia , MS-tauti, migreeni, muistihäiriöt ja Parkinsonin tauti ja erilaiset lihastaudit.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Alue Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 12.10.2020