suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Otavia

Nettiperuskoulu aikuisille

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Nettiperuskoulussa voit opiskella aikuisten perusopetuksen oppimäärän verkko-opintoina. Nettiperuskoulussa opiskelet Otavian kehittämässä Muikku-oppimisympäristössä, josta löydät mm. sähköiset oppimateriaalit ja ohjeet. Kurssit suoritetaan tekemällä oppimistehtäviä ja kirjoittamalla oppimispäiväkirjaa.

Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman avulla kurssit ja opintojen etenemistahti määritellään sinun tilanteeseesi sopivaksi. Heti opintojen alussa saat oman ohjaajan, joka on tukenasi koko opintojen ajan. Ohjaajasi kanssa laadit itsellesi oman, henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS).

Toimi näin

Nettiperuskouluun voit hakea ympäri vuoden ja opinnot on mahdollista aloittaa milloin tahansa. Hae Nettiperuskouluun sähköisellä hakulomakkeella.

Sähköisen hakulomakkeen lisäksi toimita todistukset aiemmista opinnoistasi. Liitä jäljennökset aiempien opintojen todistuksista sähköiseen hakulomakkeeseen tai postita ne Nettiperuskoululle Otavaan, Mikkeliin. Todistusjäljennöksiä tarvitaan myös mahdollisia hyväksilukuja varten.

Kenelle ja millä ehdoin

Nettiperuskoulu on tarkoitettu yli 18-vuotiaille opiskelijoille, joilta puuttuu perusopetuksen päättötodistus. Nettiperuskouluun voidaan kuitenkin hyväksyä rehtorin erillisellä päätöksellä alle 18-vuotias nuori, mikäli oppivelvollisuusikä on sivuutettu ja opiskelijaksi hyväksymiselle on riittävät perusteet.

Nettiperuskoulussa kirjoilla oleminen edellyttää, että opinnot etenevät tasaiseen tahtiin. Opintoihin voit käyttää aikaa enintään kaksi vuotta, joskin opinnot on mahdollista tehdä myös lyhyemmässä ajassa.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMikkelin kaupunki, Mikkelin kaupungin liikelaitos Otavia
Muut vastuuorganisaatiotMikkelin kaupunki
Palvelusta vastaaMikkelin kaupungin liikelaitos Otavia
Alue Koko Suomi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Otavia
Päivitetty: 22.4.2020