suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Otavia

Nettilukio aikuisille

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Nettilukiossa voit opiskella koko aikuislukion oppimäärän itsenäisenä verkko-opiskeluna omassa aikataulussasi. Opinnot voit aloittaa mihin aikaan vuodesta tahansa.

Nettilukiossa et ole sidoksissa lukukausiin tai lukion jaksoihin, vaan voit edetä oman aikataulusi ja suunnitelmasi mukaisesti. Jokaisella nettilukiolaisella on oma ohjaaja, joka auttaa opintojen suunnittelussa, tukee opintojen aikana ja jonka puoleen opiskelija voi kääntyä opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ohjaaja auttaa myös jatko-opiskelusuunnitelmissa ja uranvalinnan pohtimisessa.

Kaikki kurssit ovat verkossa saatavilla, joten voit opiskella mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa. Nettilukiossa opiskelet Otavian kehittämässä Muikku-oppimisympäristössä, josta löytyvät myös sähköiset oppimateriaalit. Voit opiskella itsenäisesti suoritettavilla verkkokursseilla, ryhmäkursseilla tai tehdä ilmiöpohjaisia opintoja. Nettilukiossa osoitat osaamisesi tehtävillä ja oppimispäiväkirjalla, joten kokeita Nettilukiossa ei ole.

Toimi näin

Hae Nettilukioon sähköisellä hakulomakkeella. Toimita lisäksi aikaisemmat koulutodistukset joko liittämällä todistustiedostot suoraan hakemukseen tai lähettämällä todistuskopiot postitse. Jos olet ollut aiemmin muissa lukioissa, tarvitsemme niistä erotodistukset. Mikäli sinulla on ammatillinen tutkinto, on hyvä lähettää myös tutkintotodistus. Muussa tapauksessa pyydämme lähettämään perusopetuksen päättötodistuksen.

Kenelle ja millä ehdoin

Nettilukio on aikuislukio ja hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias. Lisäksi hakijalla tulee olla peruskoulu käytynä (tai vastaavat tiedot). Poikkeustapauksissa myös alle 18-vuotias voidaan hyväksyä aikuislukion opiskelijaksi. Tällöin perusteiden tulee olla erityisen painavat. Hyväksymisestä päättää Otavian johtaja-rehtori. Alle 18-vuotiaan on kirjoitettava hakemuksessaan vapaamuotoinen anomus perusteluineen ja huoltajan hyväksymisineen, jotta hakemus voidaan huomioida.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMikkelin kaupunki, Mikkelin kaupungin liikelaitos Otavia
Muut vastuuorganisaatiotMikkelin kaupunki
Palvelusta vastaaMikkelin kaupungin liikelaitos Otavia
Alue Koko Suomi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Otavia
Päivitetty: 22.4.2020