suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Naistentautien palvelut

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on naisen sukupuolielinten oireita ja sairauksia. Palveluihimme kuuluvat myös lapsettomuustutkimukset ja -hoidot pariskunnille sekä seksuaaliterveyspoliklinikan palvelut.

Tyypillisiä naisen sukupuolielinten vaivoja ovat vuotohäiriöt, kuukautiskivut, synnytinelinten laskeuma, alavatsakipu, hormonaaliset häiriöt sekä syövät ja kasvaimet. Hoidamme endometrioosia eli kohdun limakalvon sirottumatautia ja kohdunkaulan solumuutoksia, varhaisraskauden ongelmia, keskenmenoja sekä raskauden keskeytyksiä. Autamme ehkäisyn suunnittelussa ja nuorisogynekologisissa ongelmissa. Virtsankarkailuun liittyvien vaivojen hoidossa teemme yhteistyötä uroterapeutin ja urologin kanssa.

Ensisijainen tutkimus on gynekologin eli naistentautien erikoislääkärin tekemä sisätutkimus ja ultraäänitutkimus sekä tarvittaessa laboratoriotutkimukset. Vastaanotolla teemme myös hoitotoimenpiteitä.

Joskus sairauden hoito edellyttää kirurgisia toimenpiteitä, joista osa voidaan tehdä päiväkirurgisesti. Tällöin potilas tulee sairaalaan leikkauspäivänä ja kotiutuu saman päivän kuluessa. Joidenkin toimenpiteiden jälkeen potilas jää yöksi sairaalaan.

Lapsettomuustutkimuksiin kuuluvat muun muassa hormonitutkimukset, munatorvien aukiolotutkimus ja sperma-analyysi. Lapsettomuushoitoina tarjoamme ovulaatioinduktiota eli munarakkulakypsytyshoitoa, inseminaatiota ja koeputkihedelmöityshoitoa. Lahjasukusoluhoitoja emme tarjoa.

Seksuaaliterveyspoliklinikalla autamme seksuaalisen kaltoinkohtelun tai väkivallan uhreja, sairauden tai vammautumisen aiheuttamia seksuaaliongelmia pohdiskelevia sekä henkilöitä, joilla on pulmia omaan seksuaaliseen identiteettiin ja sukupuolen moninaisuuteen liittyen. Olet tervetullut asiakkaaksemme biologiseen tai koettuun sukupuoleen katsomatta. Kanssasi työskentelee moniammatillinen tiimi, johon kuuluu seksuaali- ja paripsykoterapeutti, gynekologi, kätilö, psykiatri ja fysioterapeutteja.

Toimi näin

Jos sinulle on varattu aika, ilmoittaudu ilmoittautumispisteessä H-siiven pohjakerroksessa. Naistentautien päivystys hoidetaan synnytyssalissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lähetteen. Äkillistä hoitoa vaativissa tilanteissa pääset hoitoon tarvittaessa ilman lähetettä.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 7.10.2020