suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä

Naistentautien palvelut

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoidamme naistentautien poliklinikalla yleisiä gynekologisia ongelmia kuten esim. laskeumia, PAPA-muutoksia, vuotohäiriöitä, virtsankarkailua ja kohdun ja munasarjojen hyvänlaatuisia kasvaimia. Lisäksi teemme raskaudenkeskeytyksiä ja sterilisaatioita. Poliklinikallamme tehdään myös polikliinisia pientoimenpiteitä, jotka eivät vaadi nukutusta. Tarjoamme potilaillemme gynekologista leikkaushoitoa lukuun ottamatta vaativaa syöpäkirurgiaa ja endometrioosikirurgiaa. Gynekologisten syöpäpotilaiden leikkaushoito on keskitetty OYS:aan, mutta sytostaattihoidot ja jatkoseuranta tapahtuu meillä Lapin keskussairaalassa. Suunnittelemme ja toteutamme lapsettomuushoitoja yhteistyössä OYS:n lisääntymislääketieteen poliklinikan kanssa.

Naistentautien poliklinikan yhteydessä toimii myös kerran kuukaudessa seksuaaliterapeutin vetämä seksuaalipoliklinikka.

Toimi näin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen, jonka saat terveyskeskuksesta, yksityiseltä terveysasemalta tai työterveyslääkäriltäsi.

Palvelu on maksullinen. Palvelusta riippuen peritään poliklinikkamaksu, päiväkirurgiamaksu tai hoitopäivämaksu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Palvelusta vastaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Alue Enontekiö, Inari, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä, Utsjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Päivitetty: 28.5.2021