suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Naistentautien ja synnytysten palvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Vaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Alue: Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Laihia, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa, Vöyri
Palvelun kielet: suomi, ruotsi

Naistentautien yksikössä hoidamme naisia ja pariskuntia gynekologiaan liittyvissä asioissa sekä naistentautien poliklinikalla että osastolla. Hoidamme potilaita, joilla on muun muassa erilaisia kohdun tai munasarjojen kasvaimia, synnytyselinten tulehduksia, vuotohäiriöitä, papamuutoksia ja virtsankarkailua. Hoidamme keskenmenon kohdanneita sekä lapsettomuudesta kärsiviä pariskuntia. Suoritamme myös raskauden keskeytyksiä ja sterilisaatioita.

Äitiyspoliklinikalla hoidamme ja seuraamme riskiraskauksia sekä teemme ultraäänitutkimuksia, sikiöseurantaa ja synnytyssuunnittelua. Synnytyspelkopoliklinikan vastaanotolla lääkäri, kätilö ja tarvittaessa psykologi auttavat synnytyspelkoa potevia äitejä valmistautumaan synnytykseen. Synnytysosastollamme on viisi synnytyssalia sekä saunaosasto ja kaksi tarkkailuhuonetta. Synnytyksen jälkeen pidämme huolta äidistä ja vastasyntyneestä synnyttäneiden vuodeosastolla kotiinlähtöön saakka. Isä ja vauvan sisarukset saavat vierailla äidin ja vastasyntyneen luona vapaasti.

Sairaalamme synnytyssaleissa syntyy noin 1 200 vauvaa vuodessa. Saimme joulukuussa 2018 uusittua WHO:n vauvamyönteisen sairaalan laaduntunnustuksen. Vauvamyönteisyys on tunnustus laadukkaasta ja ihmisläheisestä hoidosta, joka tukee ja edistää imettämistä. Koko henkilökunta hoitajista lääkäreihin on sitoutunut tukemaan imetystä.

Imetyspoliklinikkamme tarjoaa äideille tukea ja edesauttaa imetystä. Imetyspoliklinikalle tulo on kaikille sairaanhoitopiirin äideille ilmaista.


Kenelle ja millä ehdoin

Palveluihin pääsee lähetteellä.

Palvelu on maksullinen.

https://www.vaasankeskussairaala.fi/potilaille/sairaalaopas/sairaalassa/asiakasmaksut/ Imetyspoliklinikka on maksuton sairaanhoitopiirin äideille.


Palvelun toteuttaa: 
Vaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä