suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri

Naistentautien ja synnytysten erikoisalapalvelut

  • Palvelu
  • 24 kuntaa
  • Julkinen palvelu
Alue Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti
Palvelun kieli suomi

Naistentautien yksiköissä tavallisia hoidettavia ongelmia ovat vuotohäiriöt, vatsakipujen gynekologiset syyt, laskeumat, virtsankarkailu ja perhesuunnitteluun liittyvät asiat. Yleisimpiä gynekologisia leikkauksia ovat kohdunpoistot, laskeumaleikkaukset, kohdun ja munasarjojen muutoksiin kohdistuvat toimenpiteet sekä leikkaukset virtsankarkailun hoitamiseksi. Vaativimpia toimenpiteitä ovat mm. syöpäleikkaukset ja endometrioosileikkaukset.

HUS:ssa naistentautien yksiköitä on kaikilla sairaanhoitoalueilla. Naistenklinikalle on keskitetty koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelta gynekologisen syövän leikkaus- ja lääkehoito sekä vaativimmat gynekologiset leikkaukset. Naistenklinikalla hoidetaan myös lapsettomuutta ja vaikeimpia hormonihäiriöitä sekä tehdään sikiöstä johtuvista syistä raskaudenkeskeytyksiä.

Naistentautien päivystyksissä hoidetaan potilaita mm. keskenmenon, alkuraskauden runsaan verenvuodon tai kivun vuoksi, kun epäillään kohdunulkoista raskautta tai gynekologisen leikkauksen jälkeisten komplikaatioiden vuoksi.

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

 


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Palvelu on maksullinen.


Palvelun toteuttaa: 
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri