suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri

Naistentautien ja synnytysten erikoisalapalvelut

  • Palvelu
  • 24 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Naistentautien yksiköissä tavallisia hoidettavia ongelmia ovat vuotohäiriöt, vatsakipujen gynekologiset syyt, laskeumat, virtsankarkailu ja perhesuunnitteluun liittyvät asiat. Yleisimpiä gynekologisia leikkauksia ovat kohdunpoistot, laskeumaleikkaukset, kohdun ja munasarjojen muutoksiin kohdistuvat toimenpiteet sekä leikkaukset virtsankarkailun hoitamiseksi. Vaativimpia toimenpiteitä ovat mm. syöpäleikkaukset ja endometrioosileikkaukset.

HUSissa naistentautien yksiköitä on kaikilla sairaanhoitoalueilla. Helsingissä sijaitsevalle Naistenklinikalle on keskitetty koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelta gynekologisen syövän leikkaus- ja lääkehoito, vaativimmat gynekologiset leikkaukset sekä raskaudenkeskeytykset sikiöstä johtuvista syistä. Lapsettomuutta ja vaikeimpia hormonihäiriöitä hoidetaan HUSin lisääntymislääketieteen yksikössä Tilkan Viuhkassa Helsingin Ruskeasuolla.

Naistentautien päivystyksissä hoidetaan potilaita mm. keskenmenon, alkuraskauden runsaan verenvuodon tai kivun vuoksi, kun epäillään kohdunulkoista raskautta tai gynekologisen leikkauksen jälkeisten komplikaatioiden vuoksi.

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Naistenklinikalla sijaitsee koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä palveleva matalan kynnyksen Seri-tukikeskus seksuaaliväkivallan uhreille. Seri-tukikeskukseen voi tulla ilman lähetettä ympäri vuorokauden.

 

 

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaHelsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Alue Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 22.7.2021