suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto

Naistentautien ja äitiyspoliklinikka

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Äitiyspoliklinikalle voit saada lähetteen äitiysneuvolasta, jos raskauden seuranta vaatii erikoislääkärin hoitoa. Käynnin syynä voivat olla mm. lasketun ajan arvioiminen, ultraäänitutkimus sekä erilaiset raskauteen liittyvät ongelmat, kuten kohonnut verenpaine, sikiön kasvuongelmat, koholla olevat sokerirasitusarvot ym. Tarvittaessa lähetämme sinut edelleen synnytyssairaalaan.

Naistentautien poliklinikalla hoidetaan erilaisia gynekologisia ongelmia, esim. vuoto- ja hormonihäiriöitä, gynekologisia infektioita, pidätyskyvyttömyyttä (virtsankarkailu), lantion alueen kiputiloja sekä alkuraskauden ongelmia. Lisäksi vastaamme gynekologisia syöpiä sairastavien tutkimuksista, hoidosta ja seurannasta.

Naistentautien poliklinikka tekee yhteistyötä ehkäisyneuvolan kanssa, ja huolehdimme kierukoiden ja ehkäisykapseleiden asettamisesta.

Toimi näin

Poliklinikkamme toimii ajanvarauksella, ja lähetteesi saatuamme kutsumme sinut poliklinikalle kirjeitse tai puhelimitse. Poliklinikka on auki maanantaista perjantaihin.

Gynekologiseen toimenpiteeseen kantaa otettaessa asetamme sinut toimenpidepoliklinikkajonoon tai lähetämme sinut toiseen sairaalaan.

Jos tulet kierukan tai ehkäisykapsleiden asettamista varten, niin varaa silloin aika ehkäisyneuvolan kautta.

Jos sinulla on kysyttävää lähetteestäsi, haluat muuttaa sinulle varattua aikaa, tarvitset neuvoja tai sinulla on muuta kysyttävää, voit ottaa yhteyden poliklinikan kätilöihin puhelinaikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Naistentautien ja äitiyspoliklinikan potilaaksi voit tulla terveyskeskuksen tai yksityislääkärin lähetteellä.

Palvelu on maksullinen.

Laskutamme poliklinikkamaksun käynneistäsi naistentautien poliklinikalla. Eräät raskaudenaikaiset ultraäänitutkimukset ovat maksuttomia käyntejä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Palvelusta vastaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Alue Luoto, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Päivitetty: 4.8.2020