suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP

Naistentautien hoito

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (Tays) tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joilla on erilaisia naistentauteja, eli kohdun, munasarjojen, munatorvien, emättimen ja ulkosynnyttimien oireita ja sairauksia.

Naistentauteihin kuuluvia ongelmia ovat esimerkiksi vuotohäiriöt, kuukautiskivut, synnytinelinten laskeuma, virtsankarkailu, alavatsakipu ja hormonaaliset häiriöt sekä synnytinelinten syövät ja kasvaimet. Taysissa hoidetaan myös lapsettomuutta ja tehdään hedelmöityshoitoja.

Naistentautipotilaita hoidetaan neljässä sairaalassa: Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Valkeakoskella ja Tays Sastamalassa. Keskussairaalaan on keskitetty päivystystoiminta, yöpymistä vaativa kirurgia, syöpäkirurgia, hormoni- ja lapsettomuushoidot sekä raskaana olevien seuranta ja synnytykset.

Toimi näin

Hoitoon tullaan lääkärin lähetteellä. Ilman lähetettä voi tulla synnyttämään ja hätätilanteissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Palvelusta vastaaPirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Jämsä, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pälkäne, Parkano, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Päivitetty: 29.1.2021