suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Naistentautien, äitiyshuollon ja synnytysten erikoisalapalvelut

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Naistentautien poliklinikalla hoidetaan gynekologiaan kuuluvia sairauksia kuten kasvaimia, endokrinologisia sairauksia, vuotohäiriöitä, lapsettomuutta, gynekologisia syöpäsairauksia, rintasyöpää ja virtsanpidätyskyvyn häiriöitä. Lisäksi hoidamme keskenmeno- ja raskaudenkeskeytyspotilaita.

Äitiyspoliklinikalla hoidetaan raskaana olevia, jotka perussairautensa vuoksi kuuluvat äitiyspoliklinikkaseurantaan, esim. diabeetikot sekä äidit, joilla edellisessä raskaudessa, synnytyksessä tai synnytyksen jälkeen on ollut ongelmia.

Asiantuntijakätilöllä on omia poliklinikkavastaanottoja: raskausdiabetes, synnytyspelko, imetysohjaus, seksuaaliterveys, sikiöseulonnat.

Poliklinikalla korostuvat potilasohjaus, potilaan tukeminen, yhteistoiminta potilaan ja hänen perheensä sekä hoitoon osallistuvien yksiköiden sekä eri ammattiryhmien kanssa.

Perheosastolla hoidetaan raskaana olevia, synnyttäneitä äitejä, vastasyntyneitä. Toimintaperiaatteita ovat yksilöllisyys, perhekeskeisyys ja vauvamyönteisyys. Toiminta on päivystysluonteista, joten potilasmäärät vaihtelevat suuresti. Olemme jatkuvasti uudistuva synnytysyksikkö, joka pystyy tarjoamaan asiantuntevan synnyttäjien ja heidän perheidensä tarpeita vastaavan synnytyksen hoidon. Kätilöt, gynekologit, lastenlääkärit ja anestesialääkärit tekevät moniammatillista yhteistyötä

Toimi näin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitaan lähete terveysasemalta, neuvolasta, yksityissektorilta sekä muusta sairaanhoitolaitoksesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Potilaat tulevat naistentautien- ja äitiyspoliklinikalle lähetteellä terveysasemilta, yksityissektorilta sekä muista sairaanhoitolaitoksista.

Palvelu on maksullinen.

Palvelusta peritään asiakasmaksu ks. Kainuun keskussairaalan asiakasmaksut: https://sote.kainuu.fi/kainuun-keskussairaalan-asiakasmaksut

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Alue Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Päivitetty: 20.2.2020