suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Naisten terveystarkastus

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Sinut kutsutaan naisten terveystarkastukseen 30-, 35-, 40-,45-, 50-, 55-, ja 60-vuotiaana tavoitteena terveyden edistäminen ja rintasyövän, diabeteksen ja kohdunkaulan syövän ennaltaehkäisy. Tarkastuksessa saat suullista ohjausta rintojen omatoimiseen tutkimiseen, diabetesriskin arvioinnin ja sinulta otetaan kohdunkaulan irtosolunäyte (papa). Sinulla on mahdollisuus keskustella terveydenhoitajan kanssa naisen terveyteen liittyvistä asioista.

Toimi näin

Oulun kaupungin Omahoitopalvelussa voit käydä tekemässä sähköisen terveystarkastuksen ennen terveystarkastukseen osallistumista. Saat raportin ja lisätietoja terveyteesi vaikuttavista tekijöistä ja mahdollisuuksista muuttaa niitä. Diabetesriskiä voit käydä arvioimassa tekemällä diabetesriskitestin. Rintojen omatoimiseen tutkimiseen löydät ohjeet seuraavasta linkistä.

Tarkastus on maksuton. Jos olet syntynyt alkuvuodesta, sinut kutsutaan tarkastukseen ensin ja jos loppuvuodesta, saat kutsun viimeisenä. Kutsun tarkastukseen saat postitse kirjeessä ja se sisältää vastaanottoajan sekä tunnuksen ajanvarausohjelmaan. Kun saat kirjeen toimi näin:

- osallistu tarkastukseen vastaanottoajan mukaan

- jos vastaanottoaika ei ole sopiva, vaihda se ajanvarausohjelman kautta

- jos ei tarvetta, käy perumassa aika ajanvarausohjelman kautta

Kutsuohjelmasta ja irtosolunäytteiden tutkimisesta vastaa Coronaria Diagnostiikka (entinen Suomen Syöpäyhdistys). Saat tarkastuskutsussa ehdotetun ajan ja tunnuksen nettiajanvarausohjelmaan, jonka avulla ajan voi siirtää tai perua. Tekstiviestimuistutuksen vastaanottoajasta saat puhelimeesi, kun nettiohjelmaan on merkitty puhelinnumerosi.

Vastauksen ja mahdolliset toimintaohjeet saat kirjeitse kotiosoitteesesi 6-8 viikon sisällä tarkastuksesta, kun Coronaria Diagnostiikka on tutkinut papa-näytteesi.

Kenelle ja millä ehdoin

Naisten terveystarkastukseen pääset 30-,35-,40-,45-,50-, 55-, ja 60-vuotiaana

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 21.9.2020