suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Posti Group Oyj

Muuttoilmoitus Postille ja maistraatille

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu
Alue: valtakunnallinen
Palvelun kielet: suomi, englanti, ruotsi

Muuttoilmoitus tulee lain mukaan tehdä aina, kun muutat pysyvästi asunnosta toiseen tai kun tilapäinen oleskelusi toisessa osoitteessa kestää yli kolme kuukautta. Muuttoilmoituksella ilmoitat maistraatille osoitteesi. Sen perusteella määräytyy kotikuntasi, verotuskuntasi ja äänestyspaikkasi sekä oikeutesi esimerkiksi kunnan sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Posti päivittää muuttoilmoituksesta saamansa tiedot postinjakelussa käyttämiinsä järjestelmiin.

Muuttoilmoitus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Tee muuttoilmoitus vähintään viikkoa ennen, jotta varmistat postisi jakelun oikeaan osoitteeseen halutusta päivämäärästä lähtien. Maistraatille ilmoitus on tehtävä aikaisintaan kuukautta ennen muuttoa tai viimeistään viikon kuluttua muutosta. Posti tarjoaa myös maksullisia palveluja, kuten postin jakelun keskeytyksen.

Voit tehdä ilmoituksen itsestäsi ja samalla kertaa muuttavista perheenjäsenistäsi silloin kun muutatte samasta lähtöosoitteesta samaan uuteen osoitteeseen. Jos muutatte samasta osoitteesta eri osoitteisiin, jokaisen on tehtävä oma ilmoitus.


Toimi näin

Tee muuttoilmoitus maistraateille ja/tai Postille Postin verkkopalvelussa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, Postin käyttäjätunnuksella tai sirullisella henkilökortilla.

Voit ilmoittaa muutostasi Suomesta ulkomaille tai ulkomailta Suomeen joko verkkopalvelussa tai paperisella lomakkeella.

Paperisia muuttoilmoituslomakkeita saat Postista ja maistraateista.


Palvelun toteuttaa: 
Posti Group Oyj