suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

MuutosKoulutus

 • Palvelu
 • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
 • Julkinen palvelu

MuutosKoulutuksella yrityksesi voi kantaa vastuuta työntekijöiden tulevaisuudesta silloin,

 • kun työt loppuvat ja yrityksesi joutuu tuotannollisista tai taloudellisista syistä irtisanomaan henkilöstöään
 • kun henkilöstöä lomautetaan toistaiseksi ja paluu aiempaan työhön on epävarmaa.

MuutosKoulutus

 • auttaa irtisanottuja työntekijöitä löytämään uuden ammatin tai työpaikan
 • kesto on tapauskohtaista, mutta vähintään 10 päivää
 • voidaan liittää muihin yritys- ja työvoimapalveluihin, yrityksen kehittämispalveluihin, palkkatukeen tai oppisopimukseen.

Koulutusohjelma räätälöidään osallistujien tarpeiden mukaan. Työ- ja elinkeinohallinto osallistuu koulutuksen sisällön suunnitteluun ja hankkii kouluttajan. Työnantaja sekä työ- ja elinkeinohallinto valitsevat opiskelijat yhdessä. Työ- ja elinkeinohallinto ja työnantaja seuraavat yhdessä koulutuksen toteutuksen etenemistä ja laatua.

Toimi näin

 1. Ota yhteyttä paikalliseen ELY-keskukseen tai TE-toimistoon.
 2. Täytä lomake ”Työnantajan esitys yhteishankintakoulutuksesta (TEM607)”.
 3. Jos sinulla on ongelmia lomakkeen täyttämisessä, soita Yritys-Suomi-puhelinpalveluun.
 4. Lähetä lomake ELY-keskukseen tai TE-toimistoon.
 5. Työ- ja elinkeinohallinnon edustaja arvioi kanssasi henkilöstön koulutustarpeet ja tekee alustavan koulutussuunnitelman.

Kenelle ja millä ehdoin

MuutosKoulutus on tarkoitettu kaikille työnantajille tilanteeseen, jossa työnantaja joutuu vähentämään henkilöstöään tai lopettamaan toimintansa kokonaan. Koulutusta voidaan käyttää myös toistaiseksi voimassa olevien lomautusten yhteydessä. Koulutus sopii myös julkisen sektorin työnantajille.

MuutosKoulutuksessa ei suoriteta tutkintoja tai osatutkintoja.

Palvelu on harkinnanvarainen. MuutosKoulutuksena ei rahoiteta tavanomaista perehdytys- ja henkilöstökoulutusta, jotka kuuluvat työnantajan kustannettaviksi tai koulutusta, jota työnantajat järjestävät noudattaakseen kansallisia koulutusnormeja.

Irtisanomistilanteissa yhteistoimintaa työnantajan, työntekijöiden sekä työ- ja elinkeinohallinnon välillä säätelee muutosturvaa koskeva lainsäädäntö.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Työ- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotPohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Palvelusta vastaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 6.7.2020