suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raision kaupunki

Muut kiinteistötoimitukset

  • Palvelu
  • Raisio
  • Julkinen palvelu

Yleisen alueen lohkomisessa erotetaan kiinteistöiksi kaupungin omistamat asemakaavassa yleisiksi alueiksi osoitetut alueet, kuten kadut ja puistot. Asemakaavassa katualueeksi osoitettu maapohja siirtyy kaupungin omistukseen yleisen alueen lohkomisen perusteella myös niiltä osin kuin ne eivät ennestään ole olleet kaupungin omistuksessa.

Kiinteistönmääritystoimituksen tarkoituksena on selvitellä ki ...

Toimi näin

Kiinteistön omistaja tai vuokramies voi kirjallisesti hakea ao. kiinteistötoimitusta. Hakemuksen voi tehdä myös asiakaskäynnillä kaupungin maankäyttöpalveluiden toimitusinsinöörin tai kiinteistörekisterin hoitajan luona.

Kenelle ja millä ehdoin

Yleisen alueen lohkominen tulee yleisimmin vireille kaupungin hakemuksesta. Hakijana voi olla myös yksityinen kiinteistön omistaja. Toimitus suoritetaan kaupungin kustannuksella.

Edellytyksenä rasitteen perustamiselle on, että kiinteistöjen omistajat ovat kirjallisesti sopineet rasitteesta, sen laajuudesta ja mahdollisista korvauksista.

Rasitetoimituksessa perustettu rasite merkitään kiinteistörekisteriin, jonka jälkeen rasite sitoo myös kiinteistöjen tulevia omistajia.

Palvelun toteuttaa

Raision kaupunki

Palvelusta vastaa

Raision kaupunki
Tekstistä vastaa: Raision kaupunki
Päivitetty: 1.2.2024