suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mäntyharjun kunta

Museo

  • Palvelu
  • Mäntyharju
  • Julkinen palvelu

Mäntyharjun museo on Mäntyharjun kunnan omistama, sivutoiminen, ei-ammatillisesti hoidettu paikallismuseo. Museoihin lukeutuvat Iso-Pappilan museoalue sekä Miekankosken Uittomuseo.

Iso-Pappilan museoalueen painopiste on vaihtuvissa näyttelyissä sekä tallennustoiminnassa. Uittomuseossa on keskitytty perusnäyttelyyn sekä uittokulttuuria esitteleviin tapahtumiin. Museot ovat avoinna kesäisin.

Mäntyharjun museon tallennustoiminta keskittyy kunnan lähihistoriaan aina 1950-luvulta nykypäivään. Museo ylläpitää ja vahvistaa mäntyharjulaisten ymmärrystä kulttuuristaan, historiastaan ja ympäristöstään. Museon kokoelmiin talletetaan alueen kulttuuriperintöä. Tallennuksen ensisijaiset painopistealueet ovat huvila-, mökki- ja loma-asuntokulttuuri Mäntyharjulla sekä mäntyharjulaiset teollisuuselinkeinot, niiden tuotanto ja työkulttuuri. Museokokoelmien hoitamista ja kartuttamista ohjataan kokoelmapoliittisella ohjelmalla (KOPO).

Toimi näin

Lisätietoja museosta löydät museon verkkosivuilta. Museoon liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä museolle (kesäisin aukioloaikoina) tai kulttuurisihteeriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Museolaki

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19920729

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMäntyharjun kunta
Palvelusta vastaaMäntyharjun kunta
Alue Mäntyharju
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Mäntyharjun kunta
Päivitetty: 11.8.2020