suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Muistikoordinaattoripalvelu

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Kouvolan kaupunki
Alue: Kouvola
Palvelun kieli: suomi

Muistikoordinaattoripalvelun tarkoitus on tukea muistisairautta sairastavan henkilön ja hänen läheisensä hyvinvointia ja toimintakykyä sekä kotona asumista. Asiakkaat ovat usein yksin tai iäkkään puolison kanssa asuvia tai erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä. Muistikoordinaattorit työskentelevät alueellisesti. Muistikoordinaattorin palvelu perustuu sinun palvelutarpeesi arviointiin ja yksilölliseen palvelusuunnitelmaasi. Sinut ohjataan palvelun piiriin muiden sosiaali- ja terveyspalveluiden kautta.


Kenelle ja millä ehdoin

Palveluun tullaan muiden sosiaali- ja terveyspalveluiden kautta.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Pitkäaikaissairaille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalvelujen käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. Opastusta saa myös erilaisten taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen. Neuvojat opastavat kaikkien palveluita tarjoavien tahojen pariin.

Pitkäaikaissairas voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.


Palvelun toteuttaa: Kymsote (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)