suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Muistihoitajan palvelut

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Jos muistin toiminta huolestuttaa sinua tai läheisiäsi, kannattaa hakeutua tutkimuksiin. Kolmasosalla yli 65-vuotiailla muistioireisiin ei ole syynä muistisairaus. Kuitenkin mitä varhaisemmassa vaiheessa muistiongelmiin puututaan, sitä paremmat on hoitotulokset.

Muistitutkimuksiin kannattaa hakeutua, kun unohdat toistuvasti muutakin kuin ihmisten nimiä, sinulle tärkeät esineet kuten esimerkiksi lompakko ja avaimet ovat usein hukassa, unohdat toistuvasti sovittuja tapaamisia, joudut autolla ajaessa miettimään mihin olet menossa, et muista miten olet johonkin paikkaan tullut tai kun uusien asioiden opettelu on selkeästi vaikeutunut sekä silloin kun peittelet tai vähättelet muistin ongelmia.

Muistihoitajan vastaanotolla hoitaja haastattelee sinut ja tekee muistikyselyjä sinulle ja läheisillesi. Vastaanotolla otetaan myös verenpaine ja paino sekä tarvittaessa pituus. Vastaanotolta saat lähetteet tarvitsemiisi laboratoriotutkimuksiin sekä sen kautta hoituvat geriatrin tutkimukset ja konsultaatiot. Tarvittaessa hoituvat myös lähetteet pään MRI- ja TT-kuvaukseen.

Toimi näin

Varaa itsellesi tai läheisellesi aika muistihoitajalle puhelimitse.

Muistihoitajan vastaanotolle käynti Euran sote-keskuksen terveyskeskussairaalan ovista.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEuran kunta
Palvelusta vastaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 3.8.2021