suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Palveluihin kuuluu apu päihde- ja riippuvuusongelmiin, mielenterveyden ongelmiin sekä haastaviin elämäntilanteisiin.

Vaasan Mielenterveys- ja riippuvuuskeskus Horisontti tarjoaa apua

  • Päihde- ja riippuvuusongelmiin yli 25-vuotiaille henkilöille ja heidän läheisilleen vaasalaisille, laihialaisille ja sopimuskuntalaisille.
  • Mielenterveyden ongelmiin 25 vuotta täyttäneille vaasalaisille ja heidän ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Vaasan Mielenterveys- ja riippuvuuskeskus Horisontti tarjoaa mielenterveyden avopalveluita 25 vuotta täyttäneille tai sitä vanhemmille vaasalaisille. Päihde- ja riippuvuusongelmiin tarjotaan apua yli 25-vuotiaille vaasalaisille ja sopimuskuntalaisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut tarkoittavat mielenterveyshäiriöiden tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Palveluihin kuuluvat myös niitä tarvitsevan henkilön ohjaus, neuvonta ja psykososiaalinen tuki. Mielenterveyspalveluja tarjotaan sosiaalihuollossa, perusterveydenhuollossa esimerkiksi terveyskeskuksissa, sekä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa avohoitona tai sairaalahoitona.

Palvelun toteuttaa

Vaasan kaupunki

Palvelusta vastaa

Vaasan kaupunki
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 25.10.2022