suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Utsjoen kunta

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • Utsjoki
  • Julkinen palvelu

Mielenterveyspalveluista saat tukea mielenterveyden ongelmiin ja elämän kriisitilanteisiin. Mielenterveyspalveluiden piiriin pääset ottamalla yhteyttä puhelimitse terveyskeskuksen ajanvaraukseen tai soittamalla psykiatriselle sairaanhoitajalle. Voit ottaa yhteyttä myös omaisena. Psykiatrin vastaanotto on säännöllisesti ajanvarauksella.

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut tarkoittavat mielenterveyshäiriöiden tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Palveluihin kuuluvat myös niitä tarvitsevan henkilön ohjaus, neuvonta ja psykososiaalinen tuki. Mielenterveyspalveluja tarjotaan sosiaalihuollossa, perusterveydenhuollossa. esimerkiksi sosiaali- ja terveyskeskuksissa, sekä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa avohoitona tai sairaalahoitona.

Palvelun toteuttaa

Utsjoen kunta

Palvelusta vastaa

Utsjoen kunta
Tekstistä vastaa: Utsjoen kunta
Päivitetty: 17.11.2022