suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Urjalan kunta

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • Urjala
  • Julkinen palvelu
Alue: Urjala
Palvelun kieli: suomi

Urjalan kunta ostaa mielenterveyspalvelut Valkeakosken kaupungilta. Palvelu sisältää neuvontaa, tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Asiantuntijat auttavat sekä asiakkaita että heidän omaisiaan.

Mielenterveyskeskus tarjoaa psykiatrista erikoissairaanhoitoa ja kuntoutusta mielenterveyteen liittyvissä pulmissa yli 15-vuotiaille nuorille ja aikuisille. Mielenterveyskeskukseen hakeudutaan ensisijaisesti lääkärin tai muun hoitavan työntekijän lähetteellä/suosituksella. Äkillisissä kriiseissä voi ottaa yhteyttä myös suoraan mielenterveyskeskukseen.

Urjalan kunta tarjoaa alle 18-vuotiaille kuntalaisille psykologipalvelua. Psykologi työskentee Urjalan yhtenäiskoululla ja hänen vastaanotolleen voi hakeutua ilman lähetettä.


Toimi näin

Vastaanotolle hakeudutaan lääkärin lähetteellä.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan tulee huolehtia mielenterveyspalvelujen järjestämisestä. Psykiatrit, psykologit, psykiatriset sairaanhoitajat ja depressiohoitajat edistävät työllään psyykkistä hyvinvointia ja toimintakykyä. He myös tutkivat ja hoitavat mielisairauksia ja muita mielenterveyden häiriöitä.

Mielenterveyspalveluihin kuuluu myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.


Palvelun toteuttaa: Valkeakosken kaupunki (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)