suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Taivalkosken kunta

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • Taivalkoski
  • Julkinen palvelu

Mielenterveyspalveluihin kuuluvat psyykkisen hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen sekä ennalta ehkäisevä työ ja kuntalaisten elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukevaksi.

Palvelut toteutetaan avovastaanottotyönä, sisältäen yksilökäyntejä, pari- ja perhetapaamisia ja erilaisia terapiaryhmiä.

Taivalkosken mielenterveystiimiin kuuluu terveyskeskuspsykologi, kaksi psykiatrista sairaa ...

Toimi näin

Ole yhteydessä puhelimitse haluamallesi yhteystiedoissa mainitulle henkilölle soittoaikana.

Soittoajan ulkopuolella kriisitilanteessa/nopean avun tarpeessa ole yhteydessä terveyskeskuksen päivystykseen ja onnettomuus/hätätilanteessa yleiseen hätänumeroon 112.

Kenelle ja millä ehdoin

Elämäntilanteeseen liittyvissä ongelmissa on mahdollisuus päästä psykiatrisen sairaanhoitajan, psykologin ja psykiatrin vastaanotolle konsultaatioon, supportiiviseen/kognitiiviseen terapiaan ja tarvittaessa myös lääkkeelliseen hoitoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut tarkoittavat mielenterveyshäiriöiden tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Palveluihin kuuluvat myös niitä tarvitsevan henkilön ohjaus, neuvonta ja psykososiaalinen tuki. Mielenterveyspalveluja tarjotaan sosiaalihuollossa, perusterveydenhuollossa esimerkiksi terveyskeskuksissa, sekä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa avohoitona tai sairaalahoitona.

Palvelun toteuttaa

Taivalkosken kunta

Palvelusta vastaa

Taivalkosken kunta
Tekstistä vastaa: Taivalkosken kunta
Päivitetty: 27.1.2023