suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siuntion kunta

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • Siuntio
  • Julkinen palvelu

Kunnan yhtenä tehtävänä on huolehtia mielenterveyspalvelujen järjestämisestä. Sairaanhoidon lisäksi mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös ennalta ehkäisevä työ ja kuntalaisten elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Siuntion kunnassa psykiatrinen sairaanhoitaja, psykologi ja psykiatri edistävät työllään psyykkistä hyvinvointia ja toimintakykyä sekä tutkivat ja hoitavat mielisairauksia ja muita mielenterveyden häiriöitä. Myös terveyskeskuslääkäreillä on psykiatrian osaamista. Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle voit hakeutua, jos olet huolissasi omasta tai läheisesi jaksamisesta tai yleisestä hyvinvoinnista. Psykiatrinen sairaanhoitaja tukee myös mielenterveyden häiriöistä kärsivien läheisiä. Lisäksi myös sosiaalityöntekijä ohjaa, neuvoo ja auttaa mielenterveyspalveluiden järjestämisessä.

Akuuteissa tilanteissa ota yhteys terveyskeskuksen ajanvaraukseen tai päivystykseen. Kiireettömissä asioissa ota yhtettä suoraan psykiatriseen sairaanhoitajaan. Psykologille ja psykiatrille varataan aika psykiatrisen sairaanhoitajan kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiuntion kunta
Palvelusta vastaaSiuntion kunta
Alue Siuntio
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Siuntion kunta
Päivitetty: 25.2.2020