suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siilinjärven kunta

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • Siilinjärvi
  • Julkinen palvelu

Päihdesairaanhoitajan vastaanotto tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja hoitoa päihteisiin liittyvissä kysymyksissä yli 18- vuotiaille.

Sosiaalityöntekijä antaa ohjantaa ja neuvontaa. Myös läheiset voivat kysyä neuvoa pulmatilanteissa.

Tarvittaessa ohjataan muihin hoitopaikkoihin/palveluihin.

Muita palveluja ovat: seksuaalineuvonta, kriisituki, ohjanta ja neuvonta elämän kriisitilanteissa.

Kotikuntoutus antaa suunnitellusti kotihoidon palvelua mielenterveysasiakkaille. Palvelu voi sisältää kotikäyntejä, ohjausta ja tukemista, lääkehoidon toteuttamista ja asiointiapua. Kotikuntoutuksen asiakkaaksi tullaan vastaavan sairaanhoitajan kautta.

Mielenterveysasiakkaiden asumispalvelut ovat ostopalveluina. Yhteyshenkilönä toimii mielenterveysyksikön vastaava hoitaja.

Yhteydenotot virka-aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluu myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut näkyvät muun muassa niitä tarvitsevan henkilön ohjauksena, neuvontana ja psykososiaalisena tukena. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös mielenterveyden häiriöiden tutkimus, hoito ja kuntoutus.

Kuntien tulee huolehtia mielenterveyspalvelujen järjestämisestä esimerkiksi terveyskeskusten ja sosiaalipalvelujen kautta. Mielenterveyspalveluja tarjoavat myös muun muassa sairaanhoitopiirit, seurakunnat, järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Psykiatrit, psykologit, psykiatriset sairaanhoitajat, kuten depressiohoitajat, ja mielenterveyshoitajat edistävät työllään psyykkistä hyvinvointia ja toimintakykyä. Psyykkisten sairauksien hoito voidaan järjestää tapauksesta riippuen joko avohoitona tai laitoshoitona.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiilinjärven kunta
Palvelusta vastaaSiilinjärven kunta
Alue Siilinjärvi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Siilinjärven kunta
Päivitetty: 9.6.2020