suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raision kaupunki

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Raision kaupunki tarjoaa mielenterveyspalveluja terveysasemalla ja päihde- ja mielenterveysyksikössä. Terveysasemalla sairaanhoitajat, psykiatrinen sairaanhoitaja ja lääkärit ovat ensilinjan hoitoyksikkö. Terveysaseman ajanvarauspuhelin ohjaa oikeaan hoitopaikkaan. Lääkäri lähettää tarvittaessa jatkohoitoon Raision päihde- ja mielenterveysyksikköön.

Raision päihde- ja mielenterveysyksikkö tarjoaa ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut tarkoittavat mielenterveyshäiriöiden tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Palveluihin kuuluvat myös niitä tarvitsevan henkilön ohjaus, neuvonta ja psykososiaalinen tuki. Mielenterveyspalveluja tarjotaan sosiaalihuollossa, perusterveydenhuollossa. esimerkiksi sosiaali- ja terveyskeskuksissa, sekä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa avohoitona tai sairaalahoitona.

Palvelun toteuttaa

Raision kaupunki

Palvelusta vastaa

Raision kaupunki
Tekstistä vastaa: Raision kaupunki
Päivitetty: 25.10.2022