suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raision kaupunki

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Raision kaupunki tarjoaa mielenterveyspalveluja terveysasemalla ja päihde- ja mielenterveysyksikössä. Terveysasemalla sairaanhoitajat, psykiatrinen sairaanhoitaja ja lääkärit ovat ensilinjan hoitoyksikkö. Terveysaseman ajanvarauspuhelin ohjaa oikeaan hoitopaikkaan. Lääkäri lähettää tarvittaessa jatkohoitoon Raision päihde- ja mielenterveysyksikköön.

Raision päihde- ja mielenterveysyksikkö tarjoaa mielenterveyspalveluja raisiolaisille ja ruskolaisille. Mielenterveyspalvelumme ovat tarkoitettu lievistä ja keskivaikeista mielenterveysongelmista kärsiville.

Mielenterveyskuntoutuksen Kotitiimin palvelut on tarkoitettu vakavista, pitkäkestoisista, merkittävästi päivittäistä toimintakykyä haittaavista mielenterveyshäiriöistä kärsiville.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Terveyskeskuksen lääkäripalvelut ovat maksullisia. Muut kuvatut palvelut ovat maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluu myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut näkyvät muun muassa niitä tarvitsevan henkilön ohjauksena, neuvontana ja psykososiaalisena tukena. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös mielenterveyden häiriöiden tutkimus, hoito ja kuntoutus.

Kuntien tulee huolehtia mielenterveyspalvelujen järjestämisestä esimerkiksi terveyskeskusten ja sosiaalipalvelujen kautta. Mielenterveyspalveluja tarjoavat myös muun muassa sairaanhoitopiirit, seurakunnat, järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Psykiatrit, psykologit, psykiatriset sairaanhoitajat, kuten depressiohoitajat, ja mielenterveyshoitajat edistävät työllään psyykkistä hyvinvointia ja toimintakykyä. Psyykkisten sairauksien hoito voidaan järjestää tapauksesta riippuen joko avohoitona tai laitoshoitona.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaision kaupunki
Palvelusta vastaaRaision kaupunki
Alue Raisio, Rusko
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raision kaupunki
Päivitetty: 2.11.2020