suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Mielenterveyden avopalvelut koostuvat pääosin vastaanottokäynneistä psykiatrian erikoissairaanhoitajien ja perushoitajan vastaanotoilla. Tarvittaessa tehdään kotikäyntejä. Psykologin päävastuualueet ovat lapset, kriisityö sekä erilaisten psykologisten testien suorittaminen. Hoitajien työ painottuu aikuisten elämänkriisien ja mielenterveysvaikeuksien tukea antavaan keskusteluhoitoon ja hoidontarpeen arviointiin. Pöytyän terveyskeskuksessa toimii kriisiryhmä, joka järjestää psyykkisen jälkihoidon osana jälkipuinti-istuntoja äkillisiin onnettomuustilanteisiin ja elämän kriisitilanteisiin liittyen. Hoitajat vetävät myös mielenterveyskuntoutujien ryhmiä.

Toimi näin

Mielenterveystyöntekijöiden vastaanotot toimivat ajanvarauksella. Vastaanotoille voi hakeutua omatoimisesti tai lääkärin lähetteellä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan tulee huolehtia mielenterveyspalvelujen järjestämisestä. Psykiatrit, psykologit, psykiatriset sairaanhoitajat ja depressiohoitajat edistävät työllään psyykkistä hyvinvointia ja toimintakykyä. He myös tutkivat ja hoitavat mielisairauksia ja muita mielenterveyden häiriöitä.

Mielenterveyspalveluihin kuuluu myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Palvelun toteuttaaPöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Alue Aura, Pöytyä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Päivitetty: 18.6.2019