suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pellon kunta

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • Pello
  • Julkinen palvelu

Pellon mielenterveyspalveluissa tarjotaan keskusteluapua ihmissuhteisiin, jaksamiseen, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa. Mielenterveystoimistoon voit ottaa yhteyttä myös akuuteissa kriisitilanteissa.

Meille et tarvitse lähetettä, vaan voit suoraan varata ajan puhelimitse. Käynnit ovat maksuttomia.

Toimi näin

Saat yhteyden mielenterveystoimistoon helpoiten soittamalla. Mikäli keskusteluavun tarve todetaan lääkärin tai sairaanhoitajan lähetteellä, voi hoitava ammattilainen pyytää mielenterveystoimistoa soittamaan Sinulle.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut tarkoittavat mielenterveyshäiriöiden tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Palveluihin kuuluvat myös niitä tarvitsevan henkilön ohjaus, neuvonta ja psykososiaalinen tuki. Mielenterveyspalveluja tarjotaan sosiaalihuollossa, perusterveydenhuollossa esimerkiksi terveyskeskuksissa, sekä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa avohoitona tai sairaalahoitona.

Palvelun toteuttaa

Pellon kunta

Palvelusta vastaa

Pellon kunta
Tekstistä vastaa: Pellon kunta
Päivitetty: 10.11.2022