suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveysasemien psykiatriset hoitajat antavat apua kriisitilanteissa sekä hoitavat lieviä ja keskivaikeita mielenterveyden ongelmia.

Terveyskeskuspsykologit työskentelevät aikuisasiakkaiden kanssa ja pyrkivät löytämään voimavaroja ja keinoja selvitä kuormittavissa elämäntilanteissa tai erilaisissa tunne-elämään sekä ihmissuhteisiin liittyvissä vaikeuksissa ja ohjaavat tarvittaessa jatkohoitoon t ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut tarkoittavat mielenterveyshäiriöiden tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Palveluihin kuuluvat myös niitä tarvitsevan henkilön ohjaus, neuvonta ja psykososiaalinen tuki. Mielenterveyspalveluja tarjotaan sosiaalihuollossa, perusterveydenhuollossa esimerkiksi terveyskeskuksissa, sekä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa avohoitona tai sairaalahoitona.

Palvelun toteuttaa

Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Päijät-Hämeen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Päijät-Hämeen hyvinvointialue
Päivitetty: 25.10.2022