suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Naantalin kaupungin mielenterveyspalvelut ovat apunasi, kun tarvitset tukea erilaisissa mielenterveyden ongelmissa tai elämän kriisitilanteissa.

Keskustelukäynnit psykiatrisen sairaanhoitajan tai terveyskeskuspsykologin kanssa antavat sinulle mahdollisuuden tilanteidesi selvittämiseen sekä ajatustesi ja tunteidesi jäsentämiseen. Ajan voit soittaa itse, jolloin tilannetta voidaan alustavasti arvi ...

Toimi näin

  • Ota yhteyttä psykiatriseen sairaanhoitajaan tai terveyskeskuspsykologiin, kun tarvitset mielenterveyspalveluja. Et tarvitse erikseen lähetettä.
  • Jos tarvitset apua tai tukea asioihin mieltäsi askarruttaviin asioihin tai vanhempana olet huolissasi nuoren hyvinvoinnista, voit olla yhteydessä kouluterveydenhoitajaan.
  • Erikoissairaanhoitoon kuuluvia psykiatripalveluja varten tarvitset lääkärin lähetteen, jonka sinulle voi tarvittaessa kirjoittaa omalääkärisi hoidon arvioinnin perusteella.

Kenelle ja millä ehdoin

  • Psykiatristen sairaanhoitajien palvelut on tarkoitettu aikuisille.
  • Terveyskeskuspsykologin palvelut on tarkoitettu koko väestölle lukuun ottamatta peruskouluikäisiä, joiden palvelujen tarpeen arvioi koulupsykologi tai koulukuraattori.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut tarkoittavat mielenterveyshäiriöiden tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Palveluihin kuuluvat myös niitä tarvitsevan henkilön ohjaus, neuvonta ja psykososiaalinen tuki. Mielenterveyspalveluja tarjotaan sosiaalihuollossa, perusterveydenhuollossa. esimerkiksi sosiaali- ja terveyskeskuksissa, sekä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa avohoitona tai sairaalahoitona.

Palvelun toteuttaa

Naantalin kaupunki

Palvelusta vastaa

Naantalin kaupunki
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 25.10.2022